szép volt!

2021.06.16. 14:53

Gönczys diákok a fenntarthatóság Kárpát-medencei példamutatói

Csirmaz Áron, Németh Réka és Szabó Boglárka triójánál nem volt jobb a ZöldOkos Kupa döntőjében.

Fotó: Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola

A 2020/2021. tanévi Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan.z Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány megbízásából, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében rendezték meg a ZöldOkos Kupa Palánta versenyt.

A 2021. március 10-től május 14-ig tartó versenyen három online fordulón, megyei elődöntőn, kreativitást és tudást egyaránt igénylő projektfeladaton, regionális középdöntőn és kétfordulós Kárpát-medencei döntőn mutatták meg a diákok sokoldalú tudásukat, felnőtteknek is példamutató csapatmunkájukat, egymást segítő, inspiráló együttműködésüket.

Az ország legnagyobb környezetvédelmi csapatversenye a Fenntarthatósági Témahét kiemelt témáihoz kapcsolódott, széleskörű, tantárgyakat átívelő, szintetizáló tudást és szemléletmódot feltételezve, melyben központi helyen áll a Föld, a természet, a klímavédelem, a fenntartható gazdaság, a fenntartható közösségek.

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolát három olyan nyolcadik osztályos diák képviselte, akiket a mindennapokban is felelős, környezettudatos gondolkodás és cselekvés jellemez – tudatta portálunkkal az intézmény.

Mint közleményükben írják,

Csirmaz Áron, Németh Réka és Szabó Boglárka 8.a osztályos tanulók 528 csapat 1584 diákja közül kerültek ki újra és újra továbbjutóként, és végül a döntőben kiemelkedően legjobb eredményt elérő szupergyőztesként a Kárpát-medencei versenyben.

Felkészítő tanáruk Burger Angéla Erzsébet.

A Fenntarthatósági Témahetet lezáró rendezvény, az AlmaZöld konferencia és díjátadó gála június 11-én online zajlott, ahol az eredményhirdetés mellett izgalmas tudásfelmérő nyereményjátékban vehetett részt a kb. 90 általános és középiskolás diák. A fődíjat, a 250 ezer forint értékű elektromos rollert is gönczys diák érdemelte ki.

Az iskola több évtizede végzett szemléletformáló programja hozzásegítette a tanulókat az ökotudatos gondolkodás és értékrend kialakításához, tehetségük kibontakoztatásához.

Az elhivatott csapat méltó módon képviselte nemcsak iskoláját, hanem zöld városát, Debrecent is, zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában