nagy az érdeklődés

2021.06.23. 11:00

Fogynak az építési telkek Sárándon, hamarosan újakat alakítanak ki

A sárándi építési telkek értéke vetekszik a hajdúszoboszlóiakkal.

Sáránd polgármestere, Dézsi András

Fotó: Napló-archív

Kelendőek az építési telkek a megyeszékhelyhez közel fekvő településen. Ennek azonban nemcsak az lehet az oka, hogy közel fekszik Debrecenhez, valamint gyorsan és biztonságosan el lehet érni a nagyvárost, hanem az is, hogy tiszták és rendezettek az utcák, továbbá igazi falusias környezet és hangulat fogadja az odaérkezőket.

– Jelenleg 2 ezer 375 fő lakja Sárándot. Probléma, hogy kevés építésre alkalmas telek van már a faluban, és annak ellenére nagy az érdeklődés, hogy azok értékben vetekszenek a hajdúszobosz­lóiakkal. Mivel hamarosan elfogynak a telkek, az önkormányzatnak kiemelt szándéka, hogy építési területeket alakítson ki. Ezek egyelőre közművesítetlenek, mivel anyagilag még nem olyan erős a falu, hogy meg tudja oldani a víz, a gáz, az áram bevezetését. Az önkormányzat korábban vásárolt területet a kondiparkkal szemben, továbbá az Olimpia utcában, a telkek tekintetében a falu központjában is szeretnénk továbbhaladni – beszélt Sáránd lakásépítési terveiről Dézsi András polgármester, hozzáfűzve, hogy tapasztalatuk szerint ide nem feltétlenül lakni jönnek az emberek, hanem itt élni. Ha lehetőség van egy lakás­építési programban való részvételre, bőven vannak jelentkezők. A faluvezető hangsúlyozta: a rohanó világunkban is meg kell őrizni azt az értékét a településnek, hogy az itt élők találják meg a hagyományt, az egyszerűséget, például a kemencét, a helyi termékeket árusító piacot. Ugyanakkor ha valaki munkahelyteremtési, befektetési szándékkal kopogtat, számára is van ipari terület.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában