Temérdek összfogás

2021.06.11. 07:49

Esztári horgászsiker a Kiskunságban

Vajas Viktor a kiskunhalasi versenyen az első helyről került be a maconkai országos döntőbe.

Fotó: Magyar Országos Horgász Szövetség-archív

Vajas Viktor öt esztendős kora óta horgászattal tölti szabadidejét. Versenyszerűen öt éve űzi a horgászatot, amelyet gyerekkorában édesapja szerettetett meg vele.

A hajdú-bihari horgász nemrégiben kétnapos bajnokságon vett részt Gyulán, a Munkácsy-tónál, ahol harmadik helyezést ért el a VI. Method Feeder Országos Bajnokság selejtezőjén, így a középdöntőbe jutott. A helyszínt sorsolással döntötték el. Ilyen előzmények után került a kiskunhalasi Ezüst-tóra. A résztvevő negyven versenyző nagyon erős mezőny alkotott.

Vajas Viktor | Fotó: Magyar Országos Horgász Szövetség-archív

Viktor a kötelező edzésnapon nyolc pontyot fogott, ami nem a legtöbb volt a szektorban, de legalább megtapasztalta, hogy az etetőanyag- és csalikombinációra megfelelően reagáltak a halak. Az első versenynapon 38 ezer 820 grammos összfogással a szektor első helyezését érte el. A második napra sikerült összesen 50 ezer 320 grammot fognia, ami ismét szektor első helyet jelentett számára. Ezzel az eredményével már az élre ugrott az összetett versenyben. A harmadik nap nagyon szoros és kiélezett csatában összesen 32 ezer 360 grammot fogott. A szektor második helye jutott neki, de végeredményben ezzel az összetett versenyt megnyerte és a döntőbe jutott. A döntőt a Maconkai-víztározón rendezik meg július 29. és augusztus 1. között.

Nagyné Kelemen Mónika

Borítókép: Raffer Kristóf (balról), Vajas Viktor és Újszászi Dániel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában