Gazdag program

2021.06.28. 15:04

Elvonult a vihar, megjött a közönség

A kezdéskor még mérsékelt érdeklődés után az esti koncerteken már közel ezren szórakoztak Földesen.

Forrás: Péter Imre

A pandémia járvány miatt még érvényben lévő előírások betartásával megszervezett szombat délutáni rendezvényen Takács Katalin, a Karácsony Sándor Közösségi Ház vezetője szerint még tartottak az emberek a vírustól és a rekkenő hőség sem segítette rendezvényüket. A szervezők nagyon készültek erre a napra, hiszen az elmúlt időszakban a járvány miatt nem szervezhettek olyan programokat, amely enyhítette volna az emberek bezártságát és ismét közel hozta volna egymáshoz a település lakóit.

Programok az egészségért

A gazdag program a már hagyományos főző-, illetve amatőr sportversennyel és egészségügyi szűrővizsgálatokkal kezdődött. A korábban megszokott nagy létszámú amatőr szakács csapatok főzőversenyére az idén öt csapat nevezett. Igaz, több csapat nem csak egy étel főzését vállalta. A hat állomásos ügyességi- és sportversenyekre is több érdeklődőt vártak. A püspökladányi egészségügyi fejlesztési iroda munkatársai Hajnal Zsuzsanna és Kissné Besenyei Éva folyamatosan mérték a látogatók vérnyomását és vércukorszintjét.

A megye különböző rendezvényein többször zsűriző, ismert szakácsmester Királyné Rábai Eszter sétálva, az öt főzőhelyen szorgoskodók előkészítő munkáját, főzését is figyelte.

Fotó: Péter Imre

Jó házi ízekkel dolgoztak a mostani versenyzők, és ez különlegessé tette a verseny kulturáltságát. A délután kezdődő műsorokat egy gyorsan érkező zivatar szélvihara hosszú percekre félbeszakította. Elvonulása után a már elviselhetőbbre csökkent kánikulai hőmérsékletben gyorsan növekedett a látogatók száma. Juhász Béla Szilárd addiktológus drogprevenciós előadását követően népes érdeklődő közönség előtt mutatta be műsorát a Gabitriál, a Míves Kezek Társulata, a FÉK és a Black Rose Project, a DEAC Cheerleaders. A koraesti műsorokban fellépett a Kertekalatt együttes. Közel ezren hallgatták az Unique, a Manuel esti koncertjét és Dj Audrey diszkóműsorát.

A főzőversenyt a Fakanál-forgatók erdélyi savanyú vetrece burgonyafánkkal menüje nyerte. Az amatőr sportverseny győztese Szabó Bence lett.

Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában