fókuszban a véradás

2021.06.14. 13:47

Amíg az egészsége is engedi, segíteni akar

Tóth Imre hajdúböszörményi lakos eddig 143-szor segített a bajba jutott embertársain.

Tóth Imre átvehette a Pro Vita díjat | Fotó: Tóth Imre-archív

Büszke vagyok, hogy lehetőségem van vért adni – fogalmazott lapunknak Tóth Imre hajdúböszörményi lakos, aki 143-szoros véradóként Hajdú-Bihar megye legmagasabb véradásszámú kitüntetettje volt a tavalyi esztendőben. Az országos Pro Vita díj boldog tulajdonosa hangsúlyozta: kötelességének érzi embertársai segítését.

Tóth Imre átvehette a Pro Vita díjat | Fotó: Tóth Imre-archív

– Legelőször 1975-ben adtam vért, amikor a munkahelyemen kiszállásos véradást szerveztek, és a kollégáimmal úgy véltük, ha tudunk, akkor segítünk. Onnantól szinte meg sem álltam, nem akartam kihagyni egyet sem, vártam minden alkalmat. Talán már a szervezetem is megszokta, de nem ez a fő ok, hanem a segítőszándék, mert úgy gondolom, ez mindenkinek kötelessége – mondta. A megye első számú véradója bárhol is dolgozott az elmúlt évtizedek alatt, mindenhol próbált hatással lenni a munkavállalókra, szerette volna, ha a többiek is hozzá hasonlóan fontosnak tartják mások segítését.

A lánya is 55-ször segített

– A családtagjaim között is vannak többszörös vér­adók, a lányom 55-ször segített a vérpótlásban. A rokonaimmal együtt úgy gondoljuk, hogyha csak ennyit is tudunk tenni mások életéért, akkor már megéri. Addig fogok a segítésükre sietni, amíg csak tudok, ha az egészségem engedi, akkor rám mindig számíthatnak. Még nem töltöttem be a 65. életévemet, tehát még lesz lehetőségem támogatni a bajba jutott embereket – fűzte hozzá Tóth Imre.

NE

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/evente-otszor-ad-vert-a-hajdunanasi-penzes-sandor-5365403/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ma-mar-boldog-es-teljes-eletet-el-a-hazai-veradokampany-egyik-legismertebb-arca-5365322/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában