Fotókkal

2021.06.04. 16:45

Adományosztás Debrecenben: rászoruló családoknak segítettek

Nyolcvan csomag adományt osztott ki rászoruló családoknak a BAGE pénteken.

Fotó: Molnár Péter

Tartós élelmiszerekkel, gyerekruhákkal és tisztítószerekkel teli csomagokat osztott ki a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE) pénteken Debrecenben.

Buzás Lajos, az egyesület elnöke azt mondta: az elmúlt időszakban több család jelezte a támogató szervezet felé, hogy a pandémia idején még nehezebb helyzetbe kerültek, és segítségre van szükségük. – Azok, akik állami gondozásban nőttek fel, nem számíthattak a családjuk segítségére ebben a nehézségekkel teli időszakban. Nem volt kérdés, hogy mi támogatjuk ezeket a rászoruló családokat. Szerencsére most is számíthattunk a már megszokott támogatóinkra, így nyolcvan csomagot oszthattunk ki nyolcvan családnak. A felajánlással egykori állami gondozottakon, nevelőintézetben élőkön segítettünk, azt gondolom, több száz gyermeket támogattunk mindezzel – mondta.

Gondoskodó város

Barcsa Lajos alpolgármester hangsúlyozta: Debrecen önkormányzata többféle módon segíti a rászoruló családokat. – A város költségvetéséből idén több mint 330 millió forint kifejezetten a nehéz helyzetben lévők megsegítésére szolgál. Mindazok, akik ideiglenesen vagy tartósan nehéz helyzetbe kerülnek, megkereshetik a szociális osztályunkat. Emellett a Debreceni Karitatív Testület is folyamatosan segíti a nehéz sorsú polgárokat – mondta.

Debrecen gondoskodó városként a pandémia kirobbanásakor az elsők között biztosított támogatást a városi segélyalappal – erre Pósán László országgyűlési képviselő emlékeztetett. Szavai szerint a cívisek összetartása példaként szolgálhat sokaknak. – A koronavírus-járvány kirobbanásakor, majd a második és harmadik hullám idején is egyházak, vállalatok, civil szervezetek és polgárok fogtak össze, de ez az adományosztás is hasonlóképpen példázza a debreceniek mentalitását – tette hozzá.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában