Majális

2021.05.05. 14:53

Változatos programokkal készült a májusi éjszakára Hajdúsámson

Online szépségversenyt is rendeztek.

Fotó: Dandé Melinda

– A városnak is állítottunk májusfát a Szeretet parkban, igaz, ebben az évben nem döntötték ki, és a táncmulatság sem kísérte, de reméljük, az arra járó lányoknak tudtunk vele kedveskedni – osztotta meg gondolatait Antal Szabolcs polgármester a közösségi oldalán. A művelődési ház előzetesen meghirdette Facebook-oldalán a májusfák szépségversenyét online térben.

Arra kérték a lányokat, hogy küldjenek fotót a fiúk által a kapuba helyezett, ötletes alkotásokról az intézmény bármely elérhetőségére.

Május 1-ig pedig ráhangolódásként ismeretterjesztő sorozatban, napi egy bejegyzéssel jelentkeztek a népszokás történetéről Kajári Gabi, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kommunikációs munkatárs írása alapján. – Mi is tavaszi díszbe öltöztettük kulturális intézményünk kapuját, hiszen a „zöld ág” a magyar népszokásban mint a természet megújulásának jelképe kapott sokféle szerepet – beszélt a májusfaállítás szimbolikájáról Tarné Hajdú Judit kulturális igazgató.

DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában