fontos fejlesztés

2021.05.11. 14:40

Új sávot kap a Böszörményi út

A cél a csomópont áthaladó forgalmának megkönnyítése és a torlódás csökkentése.

Fotó: Matey István

A város egyre növekvő forgalma miatt nemcsak a tömegközlekedést, illetve a kerékpárutakat, de a közutak forgalmát segítő beruházásokra is szükség van, emelte ki Kósa Lajos országgyűlési képviselő a csomópontfejlesztés keddi sajtótájékoztatóján.

„Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a Doberdó utca irányába egyenesen haladó forgalmat már nem fogják feltartani és lassítani a Békessy Béla utca irányába kanyarodó gépjárművek, ezzel jelentősen megnő a csomópont áteresztőképessége”

– hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Segíti a helyieket

A beruházás – a D2030 program részeként – csaknem százötven millió forintba kerül, a város megújuló csomópontjainak egyikeként. Katona Erzsébet, a debreceni 21. számú egyéni választókerület képviselője az eseményen a csomópont közelében lévő oktatási intézményekre is kitért. – A 2020-21-es év Debrecenben a közlekedésfejlesztés éve. A városrész vonzáskörzetében két meghatározó oktatási intézmény is található: az egyik a Debreceni Egyetemhez tartozó campus, ahová több ezren járnak mind diákok, mind oktatók. A másik pedig az Árpád Vezér Általános Iskola megannyi tanulóval, illetve szülőkkel, oktatókkal. Bár a pandémia idején csökkent az átmenő forgalom, így is nagy szükség van arra, hogy egy jobbra kanyarodó sávval segíteni tudjuk azt – emelte ki a képviselő.

Bordásné Gyuris Katalin, a debreceni 22. számú egyéni választókerület képviselője szerint az újkerti városrész lakói azt remélik, hogy a jobbra kanyarodó sáv segítségével gyorsabban tudják majd megközelíteni lakóhelyüket. – Jelenleg az elektromos hálózatkiváltási munkálatok zajlanak, május második felében kezdődik a sáv kialakítása, és reményeink szerint szeptemberben fejeződik majd be a beruházás – tette hozzá a képviselő.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában