mehet a licit

2021.05.06. 07:09

Lenyűgöző festmények és műtárgyak árverése

Hatvanhatodik alkalommal rendez festmény- és műtárgyárverést a Villás Galéria és Aukciósház május 15-én 15 órától.

Fotó: Kiss Annamarie

Az aukción 202 tétel kerül kalapács alá, melyekre telefonon és vételi megbízással lehet majd licitálni. A festmények főként XIX. és XX. századi neves magyar és külföldi festők alkotásai, a műtárgyak között antik ezüst dísztárgyak, Zsolnay porcelánfajanszok, bútorok és szobrok találhatóak.

Fotó: Kiss Annamarie

Az aukción többek között olyan alkotók műveire licitálhatnak az érdeklődők, mint Balázs János, Czóbel Béla, Csók István, Szász Endre vagy Victor Vasarely. A legmagasabb áron induló tétel egy festmény, melynek kikiáltási ára közel négymillió forint.

Fotó: Kiss Annamarie

„A tavalyi évünk nagyon sikeres volt. Azt tapasztaltuk, hogy a pandémia időszaka kedvezett a műtárgyeladásnak. Kevesen jutottak el nyaralni, ezért az emberek inkább a lakásukat szépítették egy-egy különleges tárggyal. Megfigyeltük, hogy tavaly óta egyre több fiatal gyűjt műtárgyakat, elsősorban kortárs, modern képeket vásárolnak” – mondta el Villás Jánosné Bagdi Ilona galériatulajdonos.

Fotó: Kiss Annamarie

Az aukcióra bocsátott tárgyakat május 5-től tekinthetik meg az érdeklődők a Bem téren lévő galéria kiállítótermében.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában