birtokba is vették

2021.05.28. 15:22

Újabb kondiparkot adtak át, ezúttal Józsán

A Józsa Grund bővítéseként átadták Debrecen a 18. szabadtéri kondiparkját pénteken.

Fotó: Kiss Annamarie

– Három évvel ezelőtt, amikor átadtuk a Józsa Grundot, komoly célt tűztünk ki: minden évben bővíteni szeretnénk. Ennek ez az elhatározásnak idén is eleget tudtunk tenni: a hátam mögött látható parkkal együtt már 18 kondiparkban edzhetnek a város lakói – emelte ki a Józsa Grund szabadtéri elemeinél állva Kósa Lajos országgyűlési képviselő pénteken. Mielőtt elvágta a megnyitást jelképező zöld szalagot, hozzátette: további három kondiparkot a közeljövőben avatnak fel, három másik pedig még készül.

Balázs Ákos alpolgármester a kondipark elemeire mutatva megjegyezte, sajnos a pandémia miatt csúszott a komplexum átadása, viszont örömteli hír, hogy a korlátozások enyhítésével a Józsa Grund és új eleme együtt nyithatnak meg. Hangsúlyozta továbbá, a cívisváros minden részéről érkeznek sportolni vágyók a grundhoz: ki focizni, ki futni jár a pályákhoz, és a diákok is előszeretettel látogatják a sportlétesítményt testnevelés óráikon.

– Az egyik legfiatalabb és egyben legnépszerűbb létesítmény területén állunk. Most, hogy végre enyhültek a korlátozások, egyénileg és szervezetten is lehet sportolni, ezért mindenkit arra bíztatok, jöjjenek a grundra és próbálják ki az új kondiparkot is – bátorított mindenkit Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója.

A rövid megnyitón elhangzott beszédek után Kósa Lajos országgyűlési képviselő hivatalosan is megnyitotta a szabadtéri kondiparkot. A jelenlévők közt voltak kicsik és nagyok, akik mindannyian gyermeki izgalommal várták, hogy kipróbálhassák a változatos elemeket. Volt, aki húzódzkodott, mások ugráltak vagy fekvőtámaszoztak, és akadt, aki csak csimpaszkodott. Miután a kíváncsi résztvevők „letesztelték” a park elemeit, Kósa Lajos kiemelte, a bővítéseknek ezzel még nincs vége: a jövőben szeretnének streetball pályát, valamint a tenisz és a fallabda elemeit ötvöző padel pályát is.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában