Szavazásértékelés

2021.05.31. 12:16

Inkább fizetünk, csak legyen hely a parkolóban

Úgy tűnik, nem sokan sírják vissza az ingyenes parkolásra vonatkozó járványügyi intézkedést.

20210520 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Parkolás riport.

Fotó: Napló-archív

A beoltottak száma hazánkban nemrég érte el az ötmilliót. Ennek köszönhetően Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a járványügyi intézkedések enyhítését, amelynek részeként múlt kedden megszűnt az ingyenes parkolás lehetősége. Bár a díjfizetési kötelezettség senkinek sem hiányzott, a zsúfolásig telt parkolók miatt sok járművezetőt ért bosszúság az elmúlt időszakban. Amint arról korábban írtunk, Debrecen belvárosában egyenesen farkastörvények uralkodtak.

A régi kerékvágásba egy héttel ezelőtt tértünk vissza, ennek apropóján a Hajdú Online arról kérdezte olvasóit, hogyan élték meg az ingyenes parkolás megszüntetését. A mini közvélemény-kutatásban 745 szavazó vett részt, akik közül a legtöbben, mintegy 352-en nyilatkoztak arról, hogy már alig várták a parkolódíjak visszatérését. A szavazatok ezen 47 százaléka alapján a legtöbb sofőr inkább kifizeti a költségeket, csak legyen elérhető parkolóhely a közterületeken. A második legnépszerűbb válasz szerint a voksolók 23 százaléka (169 szavazat) osztozik az előző táborral a helyproblémák rendeződése feletti örömben, ugyanakkor fájó pontnak tekinti a díjak visszatérését. Az olvasók 19 százalékát (144 szavazat) közömbösen érintette az parkolással kapcsolatos hír, mivel sosem használ autót, további 11 százalék (80 szavazat) pedig úgy döntött, hogy a tavaszi időjárás beközsöntével inkább gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel veszi nyakába a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában