Végre ki lehet mozdulni!

2021.05.29. 20:00

Erőre kapott a társasági élet a hajdú-bihari településeken

A harmadik hullám végével ápolhatjuk társas kapcsolatainkat.

20210508 Bakony Riport a 125 éves bakonyi vasútvonalról, 15 éve akarták bezúzni a vasúti közlekedést Győr-Veszprém között, napjainkban egész szépen fejleszti hazánk egyik, ha nem a legszebb vasúti vonalát a MÁV. Képen: Csizmazia János és Csizmazia Magdi túrázók Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: MW-archív

Fotó: Csapó Balázs

Néhány napja érvényesek azok a lazítások, amelyeknek köszönhetően még szabadabban élhetünk. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk az elmúlt bő egy év megpróbáltatásairól, de talán a legjobb, amit most tehetünk, hogy kihasználjuk a lehetőségeket. Megérkezett a jó idő, újraindult az élet, végre alkalmunk van arra, hogy ápoljuk társas kapcsolatainkat.

Kíváncsiak voltunk, hogy a kisebb-nagyobb településeken a megyében miként fogadták az emberek, hogy valamelyest visszakaphatták a régi életüket. Mint tudjuk, nem minden városban, községben vannak nagyobb éttermek, szórakozóhelyek, viszont ettől függetlenül a legtöbb hajdú-bihari településen találunk olyan helyet, ahol kikapcsolódhatunk. Debrecentől 20 kilométerre, Balmazújvároson betérhetünk a Délibáb presszóba, ahol a gyerekek kedvükre fagylaltozhatnak, a fiatalok csocsózhatnak, míg a középkorúak és az idősebbek egy kávé mellett nyugodt környezetben társaloghatnak.

Pozsák Etelka | Fotó: Pozsák Etelka-archív

­Pozsák Etelka, a vendéglátóipari egység üzletvezető-helyettese elmondta a Naplónak, egyre inkább kezd visszatérni a megszokott vendégkör, az emberek már ki voltak éhezve a személyes találkozásokra. – A nyitást követően legelőször azok kerestek fel bennünket, akik munka után szerettek volna meginni egy frissítőt, viszont egyre inkább az a tapasztalat, hogy szívesen eltöltik az idejüket nálunk ugyanúgy a fiatalok, illetve a családosok is. A vendégek nagyon várták már, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba, többek magányosak voltak, hiányzott számukra a társaság és persze maga az is, hogy kimozduljanak. Városunkban nagyon sok a fiatal, ők már szinte számolták a napokat, mikor vehetnek majd részt szabadtéri partikon – ennek végre eljött az ideje. A kijárási korlátozások megszűnése óta a környező falvakból, kisvárosokból is érkeznek hozzánk – ami csak megerősíti, hogy már mindannyian nagyon vágytunk arra, hogy fellélegezzünk – osztotta meg észrevételeit a Napló érdeklődésére.

Népszerű a halfogyasztás

Az ország minden tájáról megéri az Alföldre utazni, többnyire a hangulatos települések miatt, mint például Tiszacsege – amit a megye legifjabb városaként is emlegethetünk. A Tisza bal partján fekszik, nyáron horgászok és vízitúrázók kedvelt helye, na és persze azoké, akik egy kellemes túra után szeretnének valami igazán finomat fogyasztani. Lapunk megkereste Szalai Jánost, a Tiszacsegei Halászcsárda üzemeltetőjét, aki felhívta a figyelmet, a csárda épületét csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, azonban felállítottak egy sátrat, ami mindenki számára nyitva áll.

Szalai János | Fotó: Szalai János-archív

– Nincs okunk panaszra, a nyitás óta nagy számban érkeznek hozzánk. A legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig vannak vendégeink – ami egyébként azt is bizonyítja, a halfogyasztás egyre népszerűbb hazánkban. A kirándulók imádják a térséget, közkedvelt a keszeg, a harcsa és persze a ponty is, illetve még a kecsege – ami szintén nagyon népszerű a vendégkörünkben. Már az elmúlt napokban is többen érkeztek az üdülőövezetbe, a családosok tesznek egy kellemes sétát a természetben, míg a sportosabb alkatok kerékpárra pattannak, és a gáton eltekernek egészen Tiszafüredig. A közelmúltban több stéget építettek, renováltak a Tisza-parton, így idén nyáron sétahajókázásra is lesz már lehetőségük a kirándulóknak. Mindannyian próbálunk pozitívan állni a dolgokhoz, és bízni abba, hogy az idő előrehaladtával a helyzet csak javulni fog – fogalmazott.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában