fotókkal

2021.05.20. 18:30

Aszfaltoznak Józsán is, simábban gurulhatunk majd a Rózsástelep utcán

Az új burkolatú szakasz egészen a 35-ös főútig nyújtózkodik, ha elkészül.

Fotó: Kiss Annamarie

Folytatódik a nagy felületű aszfaltozás Debrecenben, immár Felsőjózsán, a Rózsástelep utcán is nekiláttak a munkálatokhoz.

Mintegy 650 méter hosszan kap új burkolatot az utca, azonban Kósa Lajos országgyűlési képviselő a helyszínen közölte, további 50 méteres szakaszt is leaszfaltoznak egészen a 35-ös számú főútig.

– Aki közlekedik ezeken az utcákon, az pontosan jól tudja, hogy megérett a Rózsástelep utca az aszfaltozásra, mintegy 45 millió forint értékű ez a munka, amit az önkormányzat végeztet a saját költségvetéséből – jelentette ki. Kitért arra is, jövőre is szeretnék folytatni az aszfaltozásokat, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a közlekedés.

Balázs Ákos alpolgármester emlékeztetett, a város 680 millió forintot fordít idén 25 utca nagy felületű aszfaltozására. Felidézte, Józsán tavaly a Sillye Gábor utca folytatása kapott új burkolatot, az azt megelőző évben pedig másik két utca. – Nemcsak a Rózsástelep utcában, hanem a mellettünk lévő, Függetlenség utcában is lesz aszfaltozás, mintegy 120 méteren. Mindkét utca esetében ezt jövőre is szeretnénk folytatni, hiszen az évtizedekkel ezelőtti csatornázás miatt szükséges ezeknek az utcáknak a felújítása – szögezte le. Az alpolgármester tudatta, Alsójózsán a Szordasi úton is végeznek ilyen típusú munkákat, másfél méter szélességben 400 méter hosszban újítják meg az útburkolatot ott.

Kósa Lajos kiemelte, Józsa lélekszáma folyamatosan nő, mint mondta, nem az a feladat, hogy vonzóbb legyen a városrész, hanem hogy az életminőség és a közlekedés jobb legyen. Ugyan a kisebb beruházások is fontosak, de ahogy a képviselő is kiemelte, Józsa megközelíthetőségét kell javítani. Ezen sokat fog segíteni az autópálya most épülő új, józsai csomópontja.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában