Olyan lesz, mint egy állatkert

2021.05.14. 14:23

Állatsimogató nyílik Sárándon

Az átadás időpontja még képlékeny.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Különleges létesítményt látogathat majd, aki Sárándon jár, a településen ugyanis egy parasztudvarhoz hasonló állatsimogató nyílik – tudta meg a Napló. A nyitásról és a létesítmény tollas és bundás lakóiról Dézsi Andrást, a falu polgármesterét kérdeztük. – Kis település lévén nem tudjuk megfelelően ellenőrizni a védettségi igazolványok meglétét, nincs meg hozzá az erőforrásunk. Mivel jelenleg ezt az állatsimogatót is csak ennek az okmánynak a felmutatásával lehetne igénybe venni, így még várunk a további intézkedésekre – nyilatkozta lapunknak.

Akár egy állatkertben

Mint megtudhattuk, a létesítmény egy már meglévő, újragondolt épületkomplexumban kapott helyet, amelynek átalakítását a közmunka­programban oldották meg. Beszélgetésünkkor Dézsi András arra is kitért: amíg a további enyhítésekre várakoznak, folyamatosan gyarapítják a későbbiekben látogatható állatok számát. Amint lehetőségük nyílik rá, megnyitják a simogatót, hiszen már régóta készülnek rá, és a falubeliek is nagy izgalommal várják, mindenki örül neki, különösen a családok.

Az érdeklődők találkozhatnak majd lovakkal, sertésekkel, és baromfifélékkel: tyúkok, kakasok és pulykák is lesznek. Ezenkívül közelebbről megismerkedhetnek majd a kecskékkel, szamarakkal, valamint a birkákkal is.

– Akárcsak egy állatkertben, itt is közel mehetnek a látogatók a szelíd tanyasi állatokhoz. Olyan lesz tulajdonképpen, mintha egy nagy parasztudvarra lépnének be az oda érkezők – ismertette érdeklődésünkre a település első embere. Hozzátette továbbá, az óvodások, iskolások csoportjait, valamint a családokat egyaránt szívesen várják majd, hiszen ez remek lehetőséget nyújt a gyermekeknek: megismerhetik az ott élő állatokat, és sokat tanulhatnak róluk.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában