érettségi

2021.05.03. 18:13

A végzősök mellett az egy évet halasztott diákok is számot adtak tudásukról Nyíradonyban

Egy erőt adó lelki beszédet hallgathattak meg a vizsga előtt álló diákok Nyíradonyban.

Fotó: Blascsák Kata

Az előírt biztonsági intézkedések mellett hétfő reggel kilenc órakor megkezdődött a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképzőiskola és Kollégiumában is.

Berekszászi Natália az intézmény vezetője elmondta, hétfő reggel tizenöt végzős diák, három tavalyi évről halasztott és három ismétlő vizsgázó kezdte meg írásbeli érettségijét. A hagyományoktól eltérően kivételes eseménnyel kezdődött az első reggel, hiszen a szalagtűzés mellett a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével egy közös imádságot, pontosabban egy erőt adó, lelki beszédet hallgathattak meg a vizsga előtt álló diákok. A nap folyamán semmi rendkívüli esemény nem történt. A tanulók elmondása szerint legtöbben az érvelést és a novellaelemzést választották, és az idejüket jól kihasználták. Az elmúlt évek alapján elmondható, hogy nem az idei magyar nyelv és irodalom érettségije volt a legnehezebb – tájékoztatott az igazgató.

Jól osztotta be az idejét

Kovács Krisztián az elsők között jött ki az iskola ajtaján, az első feladatlap szövegértési része okozott nehézséget neki, de abban bízik jól megoldotta azt. A második részben a verselemzést választotta, erre jobban felkészült és magabiztosabb is volt. Úgy gondolja, hogy a kontakt órák hiánya megnehezítette az idei érettségizők dolgát. Kicsit fél a matematikaérettségitől, de reméli, a tavalyi évhez hasonlóan nem lesz túl nehéz.

Rácz Fanni a múlt évről halasztotta az érettségit, bízva a szóbeli vizsgában, amely idén is elmarad, viszont tovább halasztani már nem szeretett volna. Fanni szerint az idei magyar érettségi könnyebb volt, mint az egy évvel ezelőtti.

Balogh József kihasználta a teljes időt, délután egykor jött ki az iskolából és mint mondta, kifejezetten tetszett neki a magyarérettségi, egyetlen feladat sem okozott nehézséget. A megadott szempontok alapján úgy érzi, mindent teljesített, próbálta jól beosztani az idejét és a helyesírás mellett a külalakra is nagy hangsúlyt fektetett. A szövegértésnél lehetett benne egy-két buktató, de összességében érdekesnek ítélte a feladatot. Kíváncsian várja az elkövetkező napokat, az emelt szintű angol nyelvtől tart egy kicsit, de sokat tanult rá és bízik benne, hogy jól fog sikerülni.

Blascsák Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában