fotókkal

2021.04.19. 17:36

Véget ért a húsvéti rajzpályázat, átadták a nyereményeket

A díjazottak családi körben hasznosítható nyereményeket vihettek haza.

Fotó: Matey István

Az idei húsvétot is beárnyékolta a koronavírus-járvány, a rokonlátogatások, a közösségi programok elmaradtak ugyan, de ünnepeink, hagyományaink megéléséről szűk családi körben sem szabad lemondanunk. Tradícióink és a közösség szerepének erősítése jegyében a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja, valamint a Lelkierő Egyesület az Egyetemi Családbarát Program keretében húsvéti családi vetélkedőt hirdetett az egyetem munkatársainak.

A kétfordulós vetélkedő első részében a szervezők a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó kérdésekre keresték a választ, a második fordulóban pedig emlékezetes családi húsvétot megörökítő rajzokat vártak.

– A Debreceni Egyetem közismerten családbarát munkahely. A családot pótolni nem tudjuk, ennek ellenére minden körülmények között igyekszünk munkatársaink számára olyan környezetet teremteni, hogy az egyetemen is otthon érezzék magukat. Normál körülmények között ez egyszerűbb, de a járvány időszakában is ugyanúgy fontosnak tartjuk ezt az értéket. A család és a húsvét gondolata összefonódik, hiszen nagy ünnepeink közösségteremtő erővel rendelkeznek. Egy közösség akkor igazán közösség, ha bizonyos értékeket minden tagja magáénak vall, ide tartozik a húsvét is. Legnagyobb keresztény ünnepünket megünnepeljük családi körben, és munkahelyi közösségben is – fogalmazott köszöntőjében Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Berényi András klinikai és addiktológiai szakpszichológus, a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője kiemelte a szülők szerepét, akik mozgósították és támogatták a gyerekeket a programon való részvételen. – Ha a hagyományok és az ünneplés megélése korlátozva van, sok embernek el is megy tőle a kedve. A húsvéti vetélkedővel bátorítani szerettük volna a családokat az ünnepi készülődésre, hiszen kifejezetten fontosak az életünkben azok a pillanatok, amikor a napok egymásutánját megtörik az ünnepek. Örömünkre szolgált, hogy a családok időt és energiát nem kímélve kapcsolódtak be a versenybe – hangsúlyozta.

A szervezők a rendezvény sikerén felbuzdulva a későbbiekben hagyományteremtő céllal szeretnék ismét meghirdetni a versenyt. A díjazottak olyan nyereményekkel gazdagodtak, amiket családi körben tudnak majd hasznosítani, amikkel együtt tudnak majd kikapcsolódni. A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára Tömöri Éva és családja állhatott, második lett Oroszné Barna Adrienn és családja, harmadik helyezést ért el Piros Andrea Zsuzsanna és családja. Különdíjban részesült Pándyné Dr. Bacskai Katinka és családja, valamint a Márton család. A beérkezett alkotásokból készített válogatás megtekinthető a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ web- és Facebook-oldalán.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában