fotókkal

2021.04.01. 12:53

Tartósélelmiszert és édességet kaptak a debreceni rászorulók

Egyedülálló idősek és hátrányos helyzetű családok részesültek a Debreceni Karitatív Testület adományából.

Fotó: Kiss Annamarie

Az elmúlt napokban pontosan 720 darab csomagot osztott ki rászoruló családok között a Debreceni Karitatív Testület. Az adományból többek között egyedülálló idősek, hátrányos helyzetű családok részesülnek. Az ünnepek előtt Papp László polgármester és Széles Diána alpolgármester együtt keresték fel az érintetteket, akik tartósélelmiszert, tisztítószereket, valamint édességet vehettek át csütörtökön délelőtt. – Az ünnepek előtt mindig érzékenyebbek vagyunk, ebben az időszakban a nehéz sorsú emberek támogatása, segítése különösen nagy értékké válik. A város szociális rendszere és a Debreceni Karitatív Testületen keresztül sok segítséget tudunk eljuttatni a rászorulóknak, ez a magánszemélyek, illetve a vállokozások felajánlásainak is köszönhető – mondta a polgármester, aki bízik abban, hogy a húsvéti ünnepnapok előtt néhány jó szó, az ajándékcsomagok segítenek a nehézségeken.

Apró örömök

Jana Istvánné debreceni nyugdíjas a Sámsoni úti otthonában vehette át Széles Diánától az adományt, aki elmondta a Naplónak, egyedül él, de nem szomorkodik. Néhány hónapja költözött kertes házba, azelőtt belvárosi lakásban élt – így most van lehetősége kertészkedni. – Nagyon megtisztelő, hogy 2019 óta folyamatosan kapok csomagot, jó érzés tudni, van kire számítani – mondta a nyugdíjas, aki örömmel jelentette ki: megkapta a második koronavírus elleni oltást.

Elek Lászlóné lassan két éve egyedül neveli a második osztályos unokáját, Balázs Bíborka Liliánát, akiknek Papp László adta át csomagokat. A nyugdíjas elmondta, minden segítséget szívesen vesznek, hiszen a jelenlegi helyzetben a legapróbb dolgok is sokat számítanak.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában