Fokozott figyelem

2021.04.30. 11:09

Szigorúbb ellenőrzés lesz a májusfák miatt Hajdúböszörményben

A közterületről való beszerzésük szabálysértést von maga után.

Forrás: MTI-archív

Hajdúböszörményben is él még a májusfaállítás hagyománya, azonban a város vezetése felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki nem tisztességes úton jut a felállítani kívánt fához, az szabálysértést követ el. A májusfák közterületről, vagy engedély nélkül a szomszéd kertjéből történő beszerzése eljárás megindítását is eredményezheti – olvasható a város hivatalos Facebook-oldalán.

Ennek megakadályozása érdekében a rendőrség a közterület-felügyelőkkel, a mezőőrökkel, és a polgárőrökkel közreműködve fokozottabban lesz jelen a város közigazgatási területén.

Különös figyelmet kapnak a díszfák, a haszonfák, a gyümölcsfák, valamint a virágzó virágok. A város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy a forgalmat akadályozó, zavaró módon (pl.: KRESZ-táblára kötözve) ne helyezzenek ki májusfát, valamint a türelmi időt követően (2-3 nap) a közterületről távolítsák el a kihelyezett növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában