Három tonna adomány

2021.04.01. 14:19

Rekord nagyságú felajánlás érkezett a Dorkászhoz

Több mint hatszáz csomagot oszthat ki rászoruló családok között a Dorkász Szolgálat Alapítvány.

Fotó: Matey István

Lezárult a Dorkász Szolgálat Alapítvány húsvéti adománygyűjtő akciója nagycsütörtökön:

idén mintegy 650 élelmiszercsomaggal teszik szebbé a húsvéti ünnepeket csaknem ezer rászoruló számára.

Kiss Ábel Lukács, a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatója a Naplónak elmondta, hogy az adományt Debrecenben és további 15 településen osztják ki. – A mintegy 3,2 tonna adomány értéke 2,4 millió forint. Ez az óriási mennyiségű felajánlás szinte teljes egészében online érkezett a szolgálathoz, idén egy webshopon keresztül virtuálisan töltötték fel a felajánlók a kék vödröket tartós élelmiszerrel – mondta.

Kiss Ábel Lukács | Fotó: Matey István

Csak hasznosat

A csomagokba csak hasznos, minden család által felhasználható élelmiszer került. – Van, akinél nincs felszerelt konyha, és akad olyan család is, ahol megfelelő hűtő nincsen. Fontos, hogy olyan tartós élelmiszert tegyünk a csomagokba, amiből az adott körülmények között is tudnak ételt készíteni a családok. Ennek megfelelően a mintegy háromezer forint értékben összeállított csomagokba került egyebek mellett liszt, cukor, tészták, lencse, bab, borsó, konzervek és édesség – mondta.

A Dorkász Szolgálat Alapítvány elsődleges együttműködő partnerei az egyházak, általuk kerülnek kapcsolatba a rászoruló családokkal. – Az alapítványunk keresztyén felekezetközi szervezetként az egyházakat tartja elsődleges támogatójának. Emellett más alapítványokkal és intézményekkel is együttműködünk, hiszen mindig az a célunk, hogy oda jusson adomány, ahol arra a legnagyobb szükség van – mondta.

Fotó: Matey István

Jelentős adakozási kedv

A koronavírus-járvány miatt az alapítvány elvesztette az offline térben elérhető támogatóit, ugyanakkor az online terület most új kapukat nyitott. – Érzékelhetően nőtt az elmúlt évben az adakozási kedv, az emberek segíteni szeretnének azokon, akik a járvány miatt még inkább nehéz helyzetbe kerültek, online pedig megtalálták a lehetőséget. Már több éve megszervezzük húsvét előtt a gyűjtőakciót, de ilyen sok csomagot sosem tudtunk még összeállítani a felajánlásokból – emelte ki az igazgató.

A Dorkász Szolgálat Alapítvány munkatársai nagycsütörtökön állítják össze a csomagokat. Egy része még ma eljut a rászoruló családokhoz, azok pedig, akik csütörtökön nem kerülnek sorra, legkésőbb az ünnepek utáni napokban hozzájutnak az élelmiszer-adományhoz.

BBI

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tartoselelmiszert-es-edesseget-kaptak-a-debreceni-raszorulok-5136115/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában