oktatás

2021.04.22. 08:15

Négy első osztályt indíthatnak ősszel Tégláson

Túl vannak az alsó tagozatosok az online oktatáson, sok tapasztalatot gyűjtöttek.

Fotó: Iskolai archívum

A II. Rákóczi Ferenc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az online oktatás minden tanulóra kiterjedt április 16-ig. Papíralapon nem kellett senkinek sem eljuttatni a tananyagot. Több diáknak az iskola adott tabletet. Néhány családhoz ingyen bevezette a helyi szolgáltató az internetet, többen éltek a díjmentes nethasználattal.

Okoskönyv segítségével

A pedagógusok is könnyen használták a megfelelő internetes oldalt, tantárgyanként és osztályonként létrehozták azokat a kurzusokat, amelyeken az oktatás zajlott. Egyre több tanár döntött annak a programnak az alkalmazása mellett, amelyben zárt online térben hangzott el a tanári magyarázat, továbbá a tanulók kérdezhettek is. Többen videós órákat küldtek a tanulóknak, vagy az Okoskönyv segítségével tanítottak. Számonkérés ugyancsak internetes programok segítségével, élőben zajlott. Népszerűek voltak a Google-kérdőívek is. Minden lehetőséget megragadtak a pedagógusok, hogy a lehető legalkalmasabb online felületet használják, differenciált célzattal. Felügyeletet szülői igény alapján naponta körülbelül 10 főnek biztosított az iskola. Ezek a tanulók tanári felvigyázással az informatikateremben készítették el a házi feladatukat.

Az április 19-i nyitás előtt több alsó tagozatos tanuló szülője írásban jelezte, hogy a járványügyi helyzet miatt nem engedi gyermekét iskolába. Az intézmény vezetője személyenként mérlegelve igazgatói határozatban engedélyezte az otthon, szülői segítséggel történő tanulást.

Április 15–16-án megtörtént a leendő első évfolyamos tanulók beíratása. A szülők az iskola beosztása alapján egyéni időpontokban, a járvány­ügyi helyzetre figyelve érkeztek az iskolába. 96 tanuló jelentkezett, így a 2021/2022-es tanévben négy első osztály indul a kisváros általános iskolájában.

KBÉ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában