Oktatás

2021.04.07. 21:33

Más tartja, de marad a művészeti képzés Sárrétudvariban

Átszervezés előtt áll a helyi Jókai Mór Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, mégpedig az intézmény művészeti oktatása – adta közzé Kiss Tibor polgármester a közösségi oldalán. Mint azt leírta, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ levélben kérte a véleményét az iskola átszervezéséről.

A tankerület az alapfokú művészeti oktatást annak hatékonyabbá tétele érdekében a püspökladányi Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola irányítása alá kívánja átszervezni. Ez azt jelenti, hogy minden településen, ahol működött művészeti képzés, tehát Sárrétudvariban is, az alapfeladatokból kikerül a művészeti oktatás. A gyakorlatban természetesen továbbra is a településen történik a gyermekek művészeti képzése, csak ezentúl a Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola irányításában, annak kihelyezett tagozataként.

Kiss Tibor leírta: ő maga egyeztetett a Csenki Imre Alapfokú Művészeti Iskola vezetésével, s abban biztos, hogy az általuk adott magas szintű szakmai háttér biztosítja a művészeti képzést Sárrétudvariban. Ennek tudatában a tankerület által kezdeményezett átszervezést támogatni tudja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában