jegyzet

2021.04.02. 07:29

Fontos üzenet

Előfordult már, hogy a médiában megakadt a tekintetem egy-egy, a világnapok erejével kapcsolatban kételkedő vagy bármely nagyobb mozgalom miértjét megkérdőjelező hozzászóláson, véleménynyilvánításon.

Berecz Dorina

Néhányak számára furcsa lehet, hogyan hat az egyes betegségekhez, állapotokhoz vagy mozgalmakhoz társított színárnyalat az adott témában érintettekre, mondván, hogy „hiszen az csak egy szín, nem oldhat meg semmit”. Az igazság azonban az, hogy a zöldtől, a pirostól vagy a lilától senki sem vár csodát, és nem a világ megváltása a cél. Az árnyalatok, a szimbólumok a hovatartozás érzését erősítik meg az érintettekben, és fontos üzenetet sugároznak a kívülállóktól. Az autizmus világnapján például egy olyan egyszerű gesztussal, mint egy kék póló, szalag vagy sapka viselése azt szeretnénk kifejezni: látunk és elfogadunk titeket. Ezeken a napokon egy kicsit mind érezhetjük: a színeknek igenis összetartó erejük van.

Berecz Dorina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában