szinkronicitás

2021.04.15. 14:54

Álmainkban is feltűnhetnek elhunyt szeretteink

Megálló óra, hirtelen villanás és feltámadó szél is gyakran kíséri a halál beálltát.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Jelen lenni valakinek a halálakor ezzel átkísérni őt a „túlvilágra” mindenképp egy fájdalmas, de ugyanakkor megható és esetenként felemelő pillanat. Gyakran hallani azonban furcsa, már-már paranormális beszámolókról és olyan különös jelenségekről, hogy a halál beálltakor pont lecsapott egy villám, éppen megállt a vadiúj falióra mutatója, vagy esetleg fényt láttak a szobában.

Fotó: Gáfrik Evelyn-archív

– A pszichológiában szinkronicitásról beszélünk akkor, amikor egy külső és egy belső esemény egyidejűleg, egyszerre történik. Gyakran akkor tapasztaljuk ezt, amikor egy személyhez erős kötődés fűz bennünket – fogalmazott Gáfrik Evelyn, pszichológus, gyászfeldolgozó módszer specialista. – Ezeknek az egybeeső történéseknek általában jelentést tulajdonítunk, amelyek szubjektívek, hiszen mindenki csak saját maga tudja megítélni, milyen üzenetet hordozhat számára a szinkron esemény – mondta. Hozzátette, gyakori az is, hogy az elhunyt az álmokban jelenik meg, vagy épp pont egy álom jelzi előre a halált. – Ezeket a jelenségeket sokan véletlen egybeesésnek vélik, viszont vannak, akik kifejezetten nem hisznek a véletlenekben és úgy gondolják, ennek valamiféle spirituális üzenete, jelentése lehet – fogalmazott a szakember. Hozzátette, a szinkronicitás jelensége máig vitatott téma, melyet egyesek csupán a figyelmünk irányításával, mások pedig az úgynevezett „kollektív tudattalannal” magyaráznak. – Akadnak olyan magyarázatok is, amelyek abból indulnak ki, hogy mi emberek, egy multidimenzionális rendszer részei vagyunk, s a szinkron események segítségével keressük az élet törvényszerűségeit – osztotta meg Gáfrik Evelyn.

Debreczeni-Kondás Eszter

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/traumat-okozhatnak-a-halalkozeli-elmenyek-5169907/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában