hangverseny is lesz

2021.04.09. 12:57

A virtuális térben ünnepelhetjük Debrecen város napját

Április 11-én nem csak a költészet napja van, ezen a napon ünnepeljük városunkat is.

Fotó: Kodály Filharmonikusok-archív

Papp László, Debrecen polgármestere a Facebook-oldalán mondja el ünnepi beszédét, amely vasárnap 9 órától lesz látható.

Az ünnep alkalmából 40 perces ünnepi hangverseny is készült, a Kodály Filharmonikusok által, Kollár Imre vezényletével, mely 2021. április 11-én, 19 órától, Debrecen város Facebook-oldalán lesz látható – írja közleményében a város önkormányzata.

Fotó: Kodály Filharmonikusok-archív

Bár az együttes zeneművészei már nagyon várják, hogy ismét a közönség előtt muzsikálhassanak, a jelenlegi helyzetben egy ingyenesen megtekinthető online koncerten van lehetőségük együtt ünnepelni a város polgáraival. Hangversenyük műsorában tükröződik mindaz, ami áthatja 2021 tavaszát: a kiszámíthatatlan hétköznapok és a reményteli várakozás kettősége. Elsőként Mozart A-dúr klarinétversenyének jól ismert szépségű II. tétele hangzik fel, melynek szólistája Laskai László, a Kodály Filharmonikusok ifjú klarinétművésze (a 2019/20-as szezonban az Évad zenekari művésze díjjal tüntették ki), majd Schubert „Befejezetlen” szimfóniáját adják elő a Kodály Filharmonikusok, melynek nyitva maradt tökéletessége ezúttal azt is kifejezi, hogy bár még nincs vége a megpróbáltatásoknak, a szabad életünk reménye is egyre közelebb kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában