jó helyre került

2021.03.13. 10:56

Vass Kata vehette át az Év Újságírója díjat a Hajdú-bihari Napló pénteki sajtóünnepségén

A magyar sajtó napja alkalmából a Hajdú-bihari Napló is ünnepelt.

Fotó: Matey István

Az eseményt a hagyományokhoz híven évente megtartják, a mostani mégis rendhagyónak számított. A szerkesztőség a Napló székházban, a koronavírus-járvány óvintézkedéseit betartva, szűk körben ünnepelt idén. A rendezvényen Vass Kata vehette át az Év Újságírója elismerést Boros Norberttől. A megyei lap főszerkesztője úgy nyilatkozott: jó helyre került a kitüntetés, hiszen a díjazott egész éves produkciója alapján ez abszolút megérdemelt.

Vonzotta az újságírás

Az Év Újságírója 2017 ősze óta tevékenykedik teljes státuszban a Naplónál. A média világa vonzotta, nyomtatott újságírás szakirányon végzett Nyíregyházán, de – mint mondta – az élet úgy hozta, hogy sokáig nem dolgozott ezen a területen. A Hajdú-Bihar megyei napilapnál hat évvel ezelőtt gyakornokként fordult meg először. Ebben az időszakban elsajátíthatta az újságírás alapjait, és bepillantást nyerhetett a napi munkafolyamatokba. A gyakornoki időszakot követően rövid ideig a televíziózás területén is kipróbálta magát, ám a kitérő után végül az újságírás mellett tette le a voksát.

Folyamatos fejlődésben hisz

Vass Kata, a Napló frissen díjazott munkatársa | Fotó: Matey István

– Már több mint három éve dolgozom az Naplónál, és több mint két éve szerkesztőként is. Az írás mindig is érdekelt. Nagyon szeretem a munkámat, mert többek között olyan témáknak járhatok utána, amikről úgy gondolom, rajtam kívül még sokakat érdekelhetnek. Fontosnak tartom a tájékoztatást, azt, hogy az olvasóknak olyan információkkal szolgáljak, amik számukra is hasznosak lehetnek. Szeretek érdekes emberekkel találkozni, különleges történeteket megismerni. Kihívás egy napilapnál helyt állni, de igyekszem minél jobban beletanulni. Azt gondolom, hogy fontos a folyamatos szakmai fejlődés és elengedhetetlen az alázat is – mondta a díjazott.

Az Év Újságírója kitüntetéssel kapcsolatban azt mondta, örül annak, hogy a kollégái szerint érdemes a díjra, és hozzátette, igyekszik rászolgálni a szakmai elismerésre.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában