szavazásértékelés

2021.03.22. 11:29

Szavazóink több mint fele előzékeny a debreceni tanulóvezetőkkel

Lezárult csütörtökön indított heti voksolásunk, lássuk a részletes eredményeket!

Szeged - 20190822 Tanulóvezető autók a Széchenyi téren. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: illusztráció / MW-archív

Mint az az utóbbi hetekben megjelent összeállításunkból kiderült, több más városhoz hasonlóan Debrecenben sem egyszerű a tanulóvezetők élete: nemcsak a problémás csomópontokkal és a változatos forgalmi helyzetekkel kell megküzdeniük a jogosítványszerzés felé vezető, sokszor igen rögös úton, hanem türelmetlenebb sofőrtársaikkal is. Utóbbiak magatartása a megkérdezett gépjárművezető-szakoktató szerint akár balesetveszélyes helyzeteket is teremthet. Koroknai Árpád akkori cikkünkben elmondta, úgy gondolja, hogy a debreceni autóstársak munkába és munkából hazafelé sietve, tehát a reggeli és délutáni órákban a legkevésbé türelmesek, a kettő közötti időszak a kezdők szempontjából azért kényelmesebb. És hát örök igazság, hogy valaha mindenki volt kezdő, csak az oktató szerint ezt sokan elfelejtik.

A témához kapcsolódva a debreceni sofőrökhöz fordultunk a Hajdú Online-on múlt csütörtökön élesített szokásos heti szavazásunkban. Egész pontosan arra voltunk kíváncsiak, a válaszadók mennyire előzékenyek a megyeszékhelyen tanulókkal. A kérdés – melynek megválaszolására ezúttal is négy opciót kínáltunk fel – népszerű volt olvasóinknál, hétszáznál is több beérkezett voks után hirdetünk most végeredményt, fordított sorrendet követve.

Szavazóink 3 százaléka maga is tanulóvezető, így értelemszerűen megvan bennük az előzékenység. Itt egy nagyobb ugrás jön az arányokban, ugyanis a válaszadók csaknem ötöde, 19 százaléka viszont már nem kimondottan az, az első adandó alkalommal megelőzik a nebulókat. Őket csupán néhány vokssal előzi meg az a tábor, amely szerint a dolog több összetevőből áll: attól függ, mekkora a forgalom, és mennyire sietnek éppen. Ezen sofőrök 20 százaléknyian vannak.

Voksolóink döntő többsége, 58 százalék viszont mindig igyekszik előzékeny lenni, hiszen szerintük ez teljesen magától értetődő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában