koronavírus

2021.03.08. 10:00

Nem fog bezárni teljesen Debrecen

Sok helyen, sok mindent vásárolhatunk és intézhetünk a következő két hétben is.

Fotó: Molnár Péter

Újabb szigorításokról döntött a napokban a kormány, ám kiderült: nem zár be Debrecen hétfőtől. A rendelkezés ugyan március 8-án, nőnapon lép életbe, de ez korántsem jelenti azt, hogy ne kedveskedhetnénk friss virággal vagy bonbonnal a szebbik nem képviselőinek: a virágüzletek hétfőn még nyitva lesznek, az élelmiszerboltok pedig a tervezett kéthetes korlátozás idején is kiszolgálják a vásárlókat. Nem kell lemondaniuk a húsvét előtti veteményezésről azoknak, akik kertészeti szaküzletben tervezték beszerezni a szükséges magvakat, sőt, akár fűkaszát is vásárolhatnak. Ha azonban március 22-ig elromlik a kerti munkához szükséges rádió, várniuk kell: a boltzár ugyanis a szórakoztató elektronikai üzletekre vonatkozik. A kormányzati döntés szerint továbbra is friss takarmányt, műtrágyát és állateledelt vehetünk a debreceni szaküzletekben, valamint nyitva maradnak az optikai és látszerészeti eszközöket forgalmazó üzletek is. A gyógyszertárakban és drogériákban hétfőtől továbbra is beszerezhetjük a szükséges pirulákat és illatszereket, ha pedig a húsvéti sonkát és festeni való tojást szeretnénk beszerezni: irány a piac!

Tárt kapukkal várják ugyanis a vásárlókat a bevásárlócsarnokok zöldség- és gyümölcslerakatai és a hentesüzletek. Hazafelé betérhetünk a postára is, de otthon is várhatjuk a futárszolgálat munkatársát, mivel mindkét postai szolgáltatás igénybe vehető a következő tizennégy napban. A Naplónak a Kassai út egyik vegyesboltjának üzemeltetője elmondta: a bevásárlóközpontok bezárása miatt nagyobb forgalomra számítanak, és igyekeznek megragadni a lehetőséget, hogy ez idő alatt törzsvásárlókkal gyarapodjanak.

A következő napokban sok helyre, sok mindenért elindulhatunk, de hétfőtől már kizárólag maszkban.

SZD

Borítókép: Nagy Zsolt élelmiszerdiszkont-tulajdonos hétfőn is a megszokott rendben szolgálja ki a vásárlókat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában