fotókkal

2021.03.26. 20:58

Felvirágozták a Fényes udvari panelrengeteget

Kicsi, de annál lelkesebb és kreatívabb csoport serénykedett pénteken délután a debreceni Fényes udvari lakótelep 1–3. szám alatti épületeinél.

Fotó: Molnár Péter

A jó időt kihasználva apróságok, a szüleik, valamint Fehér Istvánné Olga házfelügyelő ragadtak gereblyét, kapát, miegymást, és megtisztították, előkészítették a lépcsőházaik előtti kiskerteket. A hét ágyásban már eddig is sokféle növényt és kisebb-nagyobb dekorációt fedezhettek föl az arra járók (például kis hajót, mesegombát és útbaigazító kerékpárt), most azonban kifejezetten a húsvéttal kapcsolatos díszeket helyeztek a parkokba, ajtókra és bokrokra. Ezek egy részét a gyerekek készítették, sokat ajándékba kaptak, míg némelyiket Olga vásárolta.

Ezúttal immár az alkalomhoz illően kis hímes tojások, nyulak, madarak, valamint bohóc, kosárkák és sok színes virágkompozíció is pompázik a betonház előtti kiskertekben. Az összetartó lakóközösség tagjai legutóbb karácsonykor öltöztették ünneplőbe a lakóhelyüket (erről ebben a cikkünkben írtunk), a mostani alkotásaikat pedig – melyek egy részét előző nap saját kezűleg készítették – várhatóan a húsvét utáni hétvégéig csodálhatják meg az arra járók.

Ottjártunkkor a kis csapat tagjai a Napló kedvéért egy csoportképre is összeálltak a házak napsütötte sarkában. Elmesélték azt is, hogy voltak hóvirágaik, most van nárcisz, és hamarosan a tulipán is nyílik. Aztán pedig vidáman folytatták a kertdíszítést, amelyet a jelek szerint nem munkaként, hanem örömteli, közös alkotásként éltek meg. Érdemes másoknak is követniük ezt a kiváló, szép példájukat.

VA

Borítóképünkön Mándoki Milán (b) és Vécsei János látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában