kerek évforduló

2021.02.09. 10:54

Veronka néni hiába százéves, mai napig teljes életet él

Németi Jánosné szerint a hosszú élet titka a jó pálinka, persze csak mértékkel.

Fotó: Kiss Annamarie

Századik születésnapját ünnepelte múlt hét szombaton Németi Jánosné. Ebből a jeles alkalomból köszöntötte őt Katona Erzsébet önkormányzati képviselő, valamint Tóth Vanka Judit, a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala szociális osztályának munkatársa hétfőn, mely eseményen a Napló is részt vett. A mai napig önellátó Veronka néni közel három évtizede özvegy, túlélte egyedüli gyermekét is, most a szomszédjában lakó unokája segít neki, amiben kell.

Fotó: Kiss Annamarie

– Az unokám szakács, úgyhogy én nem sokat főzök, mert ők szoktak áthozni ebédet. Fával fűtök, amit a mai napig én intézek – mondta. Az idős asszonynak van egy másik unokája is, és három déd­unokával is büszkélkedhet. – A nap nagy részét egyedül töltöm, így kicsit meguntam a magányt, a jó szomszédaim és a barátaim sem élnek már sajnos – tette hozzá.

Fotó: Kiss Annamarie

Ottjártunkkor azt is megtudtuk, hogy a jeles évfordulót szűk családi körben egy ebéddel is megünnepelték. – Sok virágot és kedvességet kaptam, tényleg törődnek velem. De ez nem csak erre a napra igaz, ők gondoskodnak arról, hogy ne érezzek hiányt semmiből – mondta. Kérdeztük Veronka nénit a hosszú élet titkáról is. – Szeretem a jó pálinkát. Mindennap reggel és este vagy azt iszom, vagy likőrt. Persze nem sokat, csak egy kicsit – mondta mosolyogva.

DKE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában