itt lesz az egyik selejtező

2021.02.24. 17:41

Népszerű robotépítő verseny jön idén Debrecenbe

A jelentkező csapatoktól összetett problémákra várnak kreatív megoldásokat.

Fotó: FIRST LEGO League

Projektalapú feladatmegoldás, algoritmikus gondolkodás, csapatmunka, programozási alapok: 2021-ben először önálló magyar szervezésben tartják meg a világ egyik legnagyobb robotépítő közössége, a FIRST, valamint a világszerte ismert építőjáték-gyártó LEGO nagy hagyományokkal bíró versenye, a FIRST LEGO League hazai fordulóit. A versenyre jelentkező több mint 90 csapat öt regionális selejtezőkörben – köztük Debrecenben – méri össze tudását, majd a fővárosi nemzeti döntő 3 nyertes csapata kvalifikálja magát a nemzetközi globális versenyekre, köztük az Egyesült Államokban, Detroitban tartandó világdöntőre.

A versenysorozat nem csupán a robotépítésről szól: a csapatoknak olyan kutatási projektben kell részt venniük, amelyekben fel kell ismerniük és megoldást kell találniuk konkrét térbeli problémákra. A verseny összetett, az egyes természettudományos tantárgyak határait átlépő gondolkodást és csapatmunkát igényel, a megoldást pedig nem elég megépíteni, kellően izgalmasan prezentálni is kell a zsűrinek.

„Az idei verseny a vártnál is komolyabb kihívásokat tartogat: a koronavírus-világjárvány új, de egyben izgalmas helyzetet teremtett minden országban. Reménykedünk, hogy a budapesti nemzeti döntőn és a detroiti globális döntőn személyesen vehetnek majd részt a legügyesebb magyar LEGO-robotépítők” – mondta Molnár József, a FIRST LEGO League magyarországi projektvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában