új fejlesztések

2021.02.12. 11:36

Megszépült a Fazekas gimnázium hátsó szárnya is

Az energetikai korszerűsítés valamivel több mint negyedmilliárd forintba került.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Befejeződött a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Tóth Árpád utcai épületének energetikai korszerűsítése, melynek részleteiről a helyszínen számoltak be pénteken. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, büszkék arra, hogy egy újabb iskola épülete újulhatott meg.

„A gimnáziumot több mint 255 millió forintból újíttatta fel a város önkormányzata – mint tulajdonos – a tankerülettel, mellyel nagyon jó, harmonikus és előremutató az együttműködésünk. Debrecen iskolaváros múltjához méltóan gondoskodunk a város oktatási intézményrendszerének fejlesztéséről”

– mondta. A városvezető hangsúlyozta, hogy az elmúlt években nagyon nagy hangsúlyt fektettek az oktatási intézmények korszerűsítésre, mely folyamat a következő éveket is meghatározza majd, mindezt a 2021-27-es uniós ciklus tervei is alátámasztják.

Papp László kifejtette: a gimnázium hátsó szárnyát érintő energetikai felújítás magában foglalta a nyílászárók és a burkolat cseréjét, valamint a hűtés és fűtés hőszivattyús rendszerre való átállását is. Ezen kívül az udvar is megszépült új térburkolattal, továbbá gondoskodtak az akadálymentes közlekedés kialakításáról is az esélyegyenlőség jegyében.

Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a mostani beruházás ékes példája a töretlen és példaértékű együttműködésnek, mely a város és a tankerület között jött létre.

„Minden esetben úgy gondoljuk, ha egy épületet kívülről felújítunk, kötelességünk azt belülről is széppé, egészségessé és biztonságossá tenni. Ez a feltétel elengedhetetlen ahhoz, hogy a pedagógiai munka magas színvonalon folyjon az intézmény falain belül”

– hangsúlyozta. Elmondta, a középiskolában az előző esztendőben belső felújításokat végeztek, részben az elektromos és a csatornahálózatot korszerűsítették, valamint néhány teremben új padlóburkolatot helyeztek el. – Az eltelt esztendőben az állagmegóvásra, illetve a felújításra 25 millió forintot fordítottunk, idén közel 30 millió forintból további belső munkálatokat végzünk, melynek része lesz a tornaterem hullámpalájának cseréje is – tette hozzá.

A tankerületi igazgató arról is beszélt, hogy méltán lehetünk büszkék a Fazekas Mihály Gimnáziumra, mely országosan a 13., a vidéki középiskolák rangsorában pedig a harmadik helyen áll. – A gyermekek teljesítménye visszatükröződik abban a magas színvonalú pedagógiai munkában, melyet kollégáim az intézmény falain belül adnak.

„Az OKTV-re több mint 300 gyermek jutott be az elmúlt 4 évben, és 32 olyan diákunk van, akik a Debreceni Tankerület által alapított Kiválóságok Díjával dicsekedhetnek, ami azt jelenti, hogy ők az országos tanulmányi versenyeken az első tíz helyezett között végeztek.”

A sajtótájékoztatón Pósán László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy Debrecenben havi rendszerességgel számolhatnak be oktatási intézmények beruházásairól. Orosz Ibolya Aurélia, a terület önkormányzati képviselője pedig hozzátette: amellett, hogy a városképet is szebbé teszi a megújult intézmény, nem szabad elfeledkezni annak környezetvédelmi jelentőségéről sem.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában