mindenki egyért

2021.02.19. 19:14

Ételt kaptak a Károlyi Mihály utca tűzkárosultjai

Fotó: Kiss Annamarie

Ahogy mi is beszámoltunk róla, tűz ütött ki csütörtök reggel Debrecenben, a Károlyi Mihály utca egyik társasházának első emeleti lakásában. A péntek délutáni ottjártunkkor még mindig erősen füstszagú, kormos és áramtalan lépcsőház lakóinak siettek segítségére a Debreceni Karitatív Testület önkéntesei, akik a Hajdú Rendészeti Sportegyesülettel és Korbeák György önkormányzati képviselővel osztottak meleg ételt és gyümölcsöket a tűzkárosult családoknak.

Fotó: Kiss Annamarie

– Olyan sok tűzeset történt az elmúlt egy évben, hogy mára bevett rutinunk van arra az együttműködő szervezeteinkkel, hogy hogyan léphetünk minél gyorsabban ezekben a helyzetekben. Igazi csapatmunka ez, hiszen most már van, hogy nem is kell kérnünk, mert maguktól jelentkeznek a hír hallatán a segítők – nyilatkozta a Naplónak Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke.

„Nem ért véget a segítségünk. Amíg nem áll vissza az áramszolgáltatás a házban, addig biztosan szállítunk ételt az érintetteknek, valamint azoknak a lakóknak, akik súlyosabb kárt szenvedtek, tartós élelmiszerrel és festékkel is fogunk segíteni”

– tájékoztatott.

– Mi arra keltünk fel reggel, hogy szirénáznak a tűzoltók, csak utána éreztük meg a füstszagot. Amikor kiléptünk a lakásból, már nem láttunk semmit a nagy füsttől. Engem lekísértek, a feleségemet ölben vitték le a lépcsőház elé – idézte fel az eseményeket Kujbus Endre negyedik emeleti lakos, aki feleségével együtt nagyon örült az adománynak. – Szerencsére a betört ajtón kívül más kárunk nem keletkezett, ma már ki is cserélték – tette hozzá.

Fotó: Kiss Annamarie

Közelebb esett a kiégett lakáshoz Tóth-Begyi Zsolt otthona. – Majdnem közvetlen szomszédom az érintett, egy lakás van csak köztünk – mondta az első emeleti lakos. – Az ajtóm a hőtől teljesen használhatatlanná vált, de a lakást érintően szerencsére csak festenem kell, mert a kormon és koszon kívül más károm nem keletkezett – foglalta össze.

Debreczeni-Kondás Eszter

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/szeles-diana-novelnenk-a-tuzkarosultak-szocialis-tamogatasat-5014567/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában