hírmorzsák

2021.02.26. 12:30

Erősödnek a családok, bővül az ipari park, gyarapszik az újfalui vagyon – ez történik Biharban

Több házasságkötés, kevesebb válás

Erősödik a család intézménye Hajdúnánáson, növekszik a házasságkötések, csökken a válások száma – tette közzé közösségi lapján Szólláth Tibor polgármester. Mint írja, ennek hátterében Magyarország kormánya és a városvezetés családpolitikája áll. Amíg 2015-ben 61 házasságkötés és 50 válás volt a városban, addig 2020-ban 127-en mondták ki a boldogító igent és csupán 31 pár vált el.

Soha többé ne történhessen meg

Hajdúnánáson is megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól február 25-án. A ködös, szeles idő egy kicsit meg is idézte azokat az éveket, amelyeket mindazok átéltek, akiket elhurcoltak, kitelepítettek. Az utókor felelőssége és feladata, hogy ez a szörnyűség soha többé ne történhessen meg. A megemlékezésen főhajtás mellett megkoszorúzták az áldozatok emlékművét, amelynek felállítását az egykori táborlakó, Apatini Ferenc Illés kezdeményezte – olvastuk Szólláth Tibor polgármester közösségi oldalán.

Gyarapították Berettyóújfalu vagyonát

Méltányos áron, öt új Kárpáti Gusztáv képet vásárolt meg a város egy magánszemélytől. Az öt kép a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Kárpáti Gusztáv termének falain lesz látható, ahol az élete utolsó szakaszát Berettyóújfaluban töltő, 2013-ban elhunyt képzőművésztől immár 19 alkotás tekinthető meg – tette közzé közösségi oldalán Muraközi István polgármester, hozzátéve, hogy Berettyóújfalu fontosnak tartja, hogy ilyen módon is ápolják a város kulturális hagyatékát.

Népszerű az ipari park Bárándon

Külső befektető által 2,5 hektárral bővül a település ipari területe, az adásvételi szerződést aláírták a felek. A bővítés lehetőséget teremt arra, hogy további üzemek és vállalkozásoknak adjanak lehetőséget telephely létesítésére, ipari övezet kialakításra. Az elmúlt időszakban több potenciális betelepülő vállalkozás kereste meg Bárándot telephely, székhely létesítése céljából, amelyek újabb munkahelyeket és lehetőségeket jelenthet a településnek, a lakóinak. Minderről dr. Kovács Miklós polgármester adott tájékoztatást.

Húsgalambot tenyésztenek Hajdúböszörménynél

Kistérségi mintaprojektben Nemzeti Húsgalamb Program indul a Hajdú tanyán. Mint arról a város hivatalos honlapja beszámolt, a Belügyminisztérium mintegy 40 millió forinttal támogatta a húsgalambtenyésztéshez szükséges helyszín kialakítást és az 1000 darab tenyészgalamb, valamint takarmány beszerzését. A galambok gondozása női munkaerőt igényel, ezzel is segítve a hátrányos helyzetben lévő nők foglalkoztatását.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában