fejleszt a fürdőváros

2021.02.05. 07:30

A balesetek és a veszélyes szituációk indokolják az új körforgalmat

Megvan a 4-es főút Debrecen-Hajdúszoboszló közötti szakasza négysávosításának építési engedélye.

20200519 MN Berettyóújfalu M35-ös autópálya építés illusztráció Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Fotó: Illusztráció / MW-archív

A közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében több helyen is tervezi a körforgalmi csomópont kialakítását a fürdőváros települési önkormányzata Hajdúszoboszló belterületén.

„Fontossági sorrendben első a Dózsa György-Nádudvari út kereszteződése, második a Rákóczi-Tokai út kereszteződése, valamint a volt 4. számú főút-József Attila utca kereszteződése. Ez utóbbinak már el is készült a tanulmányterve.”

– A forgalom nagysága, a sok baleset, illetve balesetveszélyes szituációk indokolják a körforgalmat. Célunk a városon belüli fogalom gyorsítása, a levegő minőségének javítása. A forgalmi átépítésekben természetesen a most készülő tervek alapján a szakemberek véleménye lesz meghatározó a kialakítás módjáról. Forrását tekintve központi költségvetési, illetve uniós forrásból kívánjuk ezeket megvalósítani. A tervek készítése folyamatban van – válaszolta a Napló kérdéseire Czeglédi Gyula polgármester.

A városvezetőt kérdeztük a 4-es főút Debrecen és Hajdúszoboszló közötti szakaszának négysávosításáról is. Ebben a témában Czeglédi Gyula elmondta, a projekt részleteiről további információval nem rendelkeznek. Hozzátette: a Közútkezelő Kht. kérdésére válaszolva jelezték, hogy amennyiben a 4. számú főút négysávosítása kiviteli tervének készítése megkezdődik, javasolják a Hajdúszoboszló kelet lehajtó körforgalommá átépítését is.

Háromféle javaslat

– A 4-es főút Hajdúszoboszló-Debrecen közötti szakaszának korszerűsítésével kapcsolatban a korábbi években elkészült az engedélyezési dokumentáció, a létesítmény építési engedéllyel rendelkezik. A 4-es főút és a Debreceni út (Hajdúszoboszló Keleti csomópont) csomópontjának átépítését a dokumentáció nem tartalmazza – tájékoztatott a 4-es főút tervezett négysávosításáról Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője akit a fürdővárosban tervezett három körforgalomról is kérdeztünk.

– Hajdúszoboszlón a 3406-os jelű Nádudvar-Hajdúszoboszló összekötő út, a 4804-es jelű Hajdúszoboszló-Hajdúszovát összekötő út-Dózsa György út csomópont átépítésére készít tanulmánytervet az önkormányzat. Előzetes egyeztetések alapján a tanulmány a csomópont korszerűsítésére három megoldást javasol, egy jelzőlámpa nélküli, egy jelzőlámpás csomópont megvalósítását, harmadik javaslatként pedig egy körforgalmú csomópont építését.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában