hírmorzsák

2021.01.28. 07:30

Új kút, élelmiszercsomag és oltási regisztráció Körösszegapátiban

Fotó: Vmirjáncki József

Új, ivóvizet adó kutat fúrtak

Százöt méter mélyből napi 120 köbméter vizet szolgáltat a Körösszegapátiban fúrt új, ivóvizet szolgáltató kút. 1975. május 6-án nagy ünnepség keretében adták át Körösszegapátiban az ország ezredik vízművét. A vezetékes víz bevezetéséhez akkor új kutat fúrtak. Azóta már szükséges volt egy újabb kút létrehozása is, amelyet az idén befejeznek. Az új kút várhatóan hosszú ideig biztosítja a település megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvízzel történő ellátását. Ez utóbbi nagyon fontos a faluban, mert nitrátos víz is található. A már meglévő kút ezután tartalékként funkcionál.

Fotó: Vmirjáncki József

Élelmiszer az idős lakosoknak

Levél kíséretében egy-egy élelmiszercsomagot adtak át a település 65 évet betöltött lakosainak a helyi családsegítő szolgálat munkatársai. Tarsoly Attila polgármester értesítette az időseket, hogy a jelenleg fennálló járványhelyzet miatt is kiemelten figyelemmel kísérik az életüket. Ennek jegyében juttatják el hozzájuk a nagyközségi önkormányzat és a Puerta Nánás által finanszírozott élelmiszercsomagokat.

Képalá: Pénzes Viktorné (balról) Irimi János és Mező Julianna
Fotó: Vmirjáncki József

Segítenek a regisztrációban

A helyi családsegítő szolgálat dolgozói segítik a falu időseinek regisztrációját a koronavírus elleni oltásra. Többeknek nem sikerül kitölteni a jelentkezési lapot, vagy nem rendelkeznek internet eléréssel. Ők a családsegítő épületében tehetik meg jelentkezésüket az ottani dolgozók segítségével, akik a válaszborítékot el is viszik a postára. Szűcsné Nagy Ildikó az intézmény vezetője szerint így több ember jelezheti, hogy igényli a védőoltást.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában