hordákba verődve

2021.01.22. 17:32

Főleg sötétedés után támadnak a kóbor kutyák Váncsodon

Elkezdődött az utcán kóborló kutyák befogása a bihari településen.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Tarthatatlanná vált a kóborkutya-helyzet a bihari településen, ezért Szalay Csaba polgármester egy szakemberrel fogatja be a kóbor ebeket, azok chipjét ellenőrzik, majd gazdátlannak bizonyuló kutyákat elszállítják egy berettyóújfalui gyepmesteri telephelyre, ahonnan a következő két hétben a költségek megfizetése után vissza lehet hozni az ebet. Első alkalommal január 22-én, pénteken délután végeztek ebbefogást.

– Sötétedés után 3-5 fős hordákba verődve járják a falut a kutyák, és veszélyeztetik az utcán közlekedőket. Többen szóltak már, hogy a helyzet tarthatatlan – válaszolta a Napló kérdésére Szalay Csaba, aki azzal folytatta, hogy az utcán lévő kutyák szinte mindegyikének vannak gazdáik, a befogásukkal, az esetleges elszállításukkal a felelős állattartásra szeretnék ráirányítani a figyelmet amellett, hogy megszabadítják a kóbor kutyáktól Váncsodot. A polgármester úgy számol, körülbelül egy hónap alatt végezhetnek a feladattal, mindez az önkormányzatnak több százezer forintjába kerülhet.

– A befogott kutyáknál megnézik, van-e chipje, ha megvan, akkor a tulajdonosának visszajuttatjuk és felszólítjuk a gazdáját a felelős ebtartásra. Amennyiben nincsenek bechippelve, elszállítják őket a gyepmesteri telepre. Ott az állatokat két hétig tartják, majd megpróbálják gazdánál elhelyezni.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában