most teljesülhet

2021.01.23. 15:46

Régi vágyuk a nádudvariaknak az egészségház

Nádudvaron a gazdasági és a szociális fejlődésre is vannak tervek a következő hét évben.

Új fejlesztési ciklus kezdődik, amely az európai uniós források felhasználását tekintve a 2021–2027 közötti időszakot öleli fel. Ebben az év első részében meg kell tervezni azokat a fejlesztéseket, amelyeket ebből a keretből pályázati úton szeretne a város megvalósítani.

Számítanak a hazaiakra is

– Vannak régóta dédelgetett tervek és folyamatosan fennálló szükségletek Nádudvaron – tudtuk meg Maczik Erika polgármestertől. Ilyen például az egészségház építése, a belterületi utak és az úgynevezett zöld-kék infrastruktúra fejlesztése. A belvizekkel tarkított településen folyamatos feladatot ró az önkormányzatra és az itt lakókra a csapadékvíz-elvezetés is. A település földrajzi elhelyezkedése miatt fokozottan kitett a klímaváltozás hatásainak, amelyre korszerű válaszokat kell adni. Az energiahatékonyságot szolgáló projektekben is gondolkodik az önkormányzat: intézmények felújítása, energetikai fejlesztései fontosak a feladatgazdaságosság és komfortérzet szempontjából egyaránt. Vannak fejlesztési elképzelések, amelyek a helyi gazdaság fejlesztését és közvetlenül vagy közvetve turisztikai célokat szolgálnak. Ezek közt említendő a városközpont kereskedelmi-szolgáltató részének további rendezése, telephely-kialakítás vagy éppen a kerékpárút-fejlesztés. Civil életük tovább építése, illetve a térségi, a határon túli és a nemzetközi kapcsolatok bővítése céljából a közösségfejlesztési és a helyi identitást erősítő programokat is szeretnének megvalósítani.

– Ezekben az években az uniós források mellett a hazai támogatásokra is számítunk, melyekben a fürdő fejlesztése, közvilágítás-korszerűsítés, temető fejlesztése is helyet kaphat – zárta a tervek sorát a városvezető.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában