a tavasz hírnökei

2021.01.23. 21:01

Nyílik a téltemető a Nagyerdőn, pedig jön még a hideg

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Békás-tónál előbújt néhány, most viszont elég sok virágot lehet lencsevégre kapni.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Mint ezt akkor is megírtuk, normális esetben a téltemető februárban és márciusban bontja ki a sárga szirmait, ráadásul éppen úgy mint a hóvirág, ezek is védett növények, egy példány eszmei értéke ötezer forint.

Ráadásul a mostani kedvező időjárás sem sokáig lesz kegyes a kis növényekhez, ugyanis vasárnap hajnalban és reggel ugyan még csökken a felhőzet, a későbbiekben azonban ismét erősen megnövekszik, és egyre többfelé várható csapadék: az eső után nyugat felől egyre többfelé havas eső, hó lehet. A Zalai-dombságban és a Bakonyban megmaradó hó is hullhat. Délelőtt 11°C várható, aztán délutánra, estére 3 fok köré esik vissza a hőmérséklet. Hétfő hajnalban, reggel még több helyen lehet vegyes csapadék, majd csökken a felhőzet, és elszórt hózáporok alakulnak ki.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/idojaras/helyi-idojaras/az-enyhe-ido-miatt-mar-debrecenben-is-nyilik-a-teltemeto-virag-4889749/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában