tarka ingerek

2021.01.07. 10:35

Napló a vírus okozta életről

A fiatal szerző a korosztálya vívódásaiba is beavatja az olvasókat.

Fotó: Barna Márton-archív

Barna Marci alig múlt 20 éves, ám sok minden érdekli a külvilág tarka ingerei közül, és érzékenyen figyel a saját belső rezdüléseire is.

A szerző: Barna Márton
Fotó: Barna Márton-archív

Elmondása szerint nyomot hagy benne minden, amiből megfogalmazható érzés és kifejezhető gondolat születhet. A könyvével kapcsolatos érdeklődésünkre a debreceni fiatalember a Naplónak hangsúlyozta: a koronavírus-járvány mindenkit megérintett. Vagy személyesen kellett fölvenni a harcot az élet, az egészség megőrzése érdekében, vagy a korlátozó óvintézkedések gerjesztettek megoldandó feladatokat a mindennapokban. Az ereje teljében lévő fiatal valóságos tragédiaként szenvedte végig a megszorító, életteret szűkítő intézkedéseket.

Még sérülésmentes generáció

A változások okozta lelki traumák, tehetetlen düh vagy éppen elkeseredettség gyakran váltott ki az idősebbekben értetlen csodálkozást. A Korona-kálvária című írását olvasva azonban beleláthatunk, hogyan élte végig és kecmergett ki a kezdetben kilátástalannak hitt állapotból a fiatalabb generáció. Sodró lendületű korszakrajz ez, mely abszurd álomvilágba is bepillantást nyújt, de mindig a realitás útján halad előre.

A lendületes stílusú, naplószerű élménybeszámolóból megismerhetők egy olyan generáció vívódásai is, amely még nem találkozott a mindennapi életet erősen megmásító korlátokkal. Az olvasó előtt megnyílik egy olyan világszelet is, amely megérteti, hogy az értelmes közösségi létre vágyó, még sérülésmentes fiatalok miért viselték oly nehezen az életük első, jelentős megszorításait.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában