gyémántlakodalom

2021.01.28. 08:21

Meglepetés a nyíracsádi liturgián

Hat együtt töltött évtizedet ünnepelt János bácsi és Erzsike néni.

A gyémántlakodalmas házaspárt (középen) lánya Erzsike (balra), veje Miklós kísérte el a templomba, ahol Tóth Elek (középen) parókus köszöntötte őket Fotó: Nyíracsádi görögkatolikus parókia-archív

A nyírségi település Dózsa utcáján élő Újfalusi Jánost és feleségét, Litvák Erzsébetet nagy meglepetés érte január közepén, amikor a görögkatolikus templom vasárnapi liturgiájának végén Tóth Elek parókus nevükön szólította őket, és kihívta a házaspárt az oltár elé. János bácsit és Erzsike nénit szerető családja köszöntötte előző napon házasságkötésük 60. évfordulója alkalmából. Másnap Erzsike lányuk, és férje, Miklós vitte el a szülőket a templomba, hogy hálát adhassanak az együtt töltött hat évtizedért. Tóth Elek parókus a hívek előtt megáldotta őket, megerősítve ezzel a köztük lévő erős kapcsot, majd jó egészséget és még számos együtt töltött évet kívánt nekik.

A gyémántlakodalmas házaspárt (középen) lánya Erzsike (balra), veje Miklós kísérte el a templomba, ahol Tóth Elek (középen) parókus köszöntötte őket
Fotó: Nyíracsádi görögkatolikus parókia-archív

Kitartottak egymás mellett

János bácsi és Erzsike néni 1961. január 21-én kötött házasságot Nyíracsádon, ahol egész életüket élték. Kitartottak egymás mellett jóban, rosszban, egészségben és betegségben is, éppen úgy, ahogy 60 évvel ezelőtt az akkori parókus, Papp János előtt fogadták. Életük során két gyermeket neveltek fel, három unoka és négy hónapja egy dédunoka is boldoggá teszi életüket. Bár a járvány szigorítása, és persze az óvatosság miatt mostanában ritkábban láthatják őket, bíznak benne, hogy mihamarabb gyakrabban jöhet majd össze a család a szülői házban is.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában