képes összeállítás

2021.01.24. 21:39

Kicsit más, de így is emlékezetes volt 2020

Íme a 2020-as esztendő Matey István fotóriporterünk szemével.

20200630 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Végzős debreceni tanulókat láttak vendégül a megújult Nagyerdei Strandon a polgármester meghívására.

Fotó: Napló-archív

Minden szempontól rendhagyó volt a tavalyi év, Matey István fotóriporter kollégánk képei azonban arról tanúskodnak: a pandémia idején is akadtak megörökíteni való pillanatok az elmúlt esztendőben. Habár elmaradtak a fesztiválok és egyéb nagyrendezvények, és az idő nagy részében korlátozások közé voltunk szorítva, volt egy kis szusszanásnyi idő a fellélegzésre is. Matey István alkotásai válogatásakor ezekből csemegézett.

– Kihívásokkal teli év van mögöttünk, kevesebb rendezvény valósult meg, ráadásul az események zömében maszkot viseltek az emberek, ami nem kimondottan fotósbarát. Az emberek is zárkózottabbá váltak, ami szintén nehezítette a munkát, de igyekeztem megfelelni a kihívásoknak – mondta Matey István. – Az év emlékezetes időszaka a nyár volt, amikor enyhültek valamelyest a szigorítások, átadtuk az új strandot, szabadabban mozoghattak az emberek, ezáltal mi is könnyebben dolgoztunk. Ősszel az újabb korlátozások már felkészültebben értek, volt mihez viszonyítani a helyzetet. Remélem, hogy 2021 több, a 2020-as nyári időszakhoz hasonló, felszabadultabb pillanatot tartogat – tette hozzá.

Matey István képeinek köszönhetően újra belecsobbanhatunk a nyári könnyed hangulatba, szedhetünk friss epret, ejtőzhetünk a Békás-tó partján, élvezhetjük a természet szépségét a botanikus kertben, vagy ismét átélhetjük az fényárban úszó Debrecen ünnepélyességét. Elénk tárul a DVSC-­Schaeffler vereségének megható pillanata, amikor a lokis lányok drámai hajrában veszítették el a Kastamonu Belediyesi elleni mérkőzést februárban, valamint ismét részesei lehetünk a 64. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek is. Mintha egy óriás lábnyom lenne a csőtörés miatt beszakadt Böszörményi úton, ezt egy júniusi drónfelvételen nézhetjük vissza. A DESZ nyári performance-a pedig újra ingyenes ölelésre invitál.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában