közlekedés

2021.01.26. 07:57

Ismét korlátozzák a Kishegyesi úti átjáró forgalmát

Vízelvezető rendszer kiépítése, nagygépes vágányszabályozási munkálatok zajlanak.

20210121 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Kishegyesi vasúti átkelő illusztráció.

Fotó: Napló-archív

Ahogy arról már beszámoltunk, ismét korlátozták a debreceni kishegyesi úti vasúti átkelőhely közúti forgalmát: kétszer egy sávon járható az átjáró. A Debrecen–Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének részeként a Kishegyesi úti átjárónál a megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján.

A beruházó (NIF) Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatás szerint ez 2021. február 28-áig marad így, ezután a teljes 2×2 sáv járható lesz, és további korlátozás nem várható.

Érdeklődésünkre a NIF részleteket is közölt. „Debrecenben a Kishegyesi úti vasúti átkelőhelynél jelenleg az útátjárón keresztül pályaépítési munkálatok – egész pontosan padkaépítés, járófelület-készítés, zajvédőfal-építés, víz­elvezető-rendszer kiépítés, nagygépes vágányszabályozási munkálatok, zúzottkőpótlások – zajlanak Debrecen és Tócóvölgy állomások között. Az útátjárón való vasúti közlekedést a hatóság a vasúti jelzőlámpa hiányában csak 2x1 forgalmi sávon engedélyezi jelzőőrös fedezés mellett. A vasúti jelzőlámpa működése 2021. február 28-tól biztosított. A biztosítóberendezés kiépítése folyamatban van.

„A rendszer hiteles, biztonságos működését csak vasúti próbamenetekkel lehet tesztelni és igazolni, emiatt is elengedhetetlen az útátjárón történő vasúti közlekedés”

– írták, hozzátéve, hogy a kivitelezés alatt a lakosság és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését kérik.

A Debrecen–Füzesabony (108-as számú) vasútvonal korszerűsítése nettó 50 milliárd 398 millió forint hazai forrás felhasználásával valósul meg.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában