Nagy tapasztalatuk van a segítségadásban

2020.12.30. 17:47

Táblagépekkel, élelmiszerrel segítették a tanodás diákokat

Nemes András nyújtja át a táblagépet Lakatos Alexandra tanodás tanulónak a diák édesanyja, Mező Éva jelenlétében | Fotó: Rozsik Rita

A komádi székhelyű Humán Racionális Innovatív Alapítvány 2005 októberében alakult. 2016 szeptembere óta tanodákat működtet. Célja a hátrányos helyzetű gyermekek segítése, felzárkóztatása, az iskolából való lemorzsolódás megakadályozása és a továbbtanulás. Az alapítvány Csökmőn, Zsákán, Körösszakálban, Berekböszörményben és Komádiban működtet 30-30 diákot foglalkoztató tanodát. Nemes András kuratóriumi elnök, a tanoda és az alapítvány dolgozói pályázat segítségével 150 táblagépet, tartósélelmiszer-csomagot osztottak szét a tanodákba járó gyerekek között az elmúlt napokban. Azoknak a tanulóknak, akik nem rendelkeznek otthoni interneteléréssel, az alapítvány mobilnetkártyát is biztosított.

Nemes András nyújtja át a táblagépet Lakatos Alexandra tanodás tanulónak a diák édesanyja, Mező Éva jelenlétében | Fotó: Rozsik Rita

– Őszintén remélem, hogy a jelenlegi vírushelyzetben online oktatásra kényszerülő diákoknak a táblagépek kiosztásával segítettünk, továbbá az eszközök használatával bővülnek az informatikai ismereteik, fejlődik digitális tudásuk – nmondta Nemes András.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában