ruhák, játékok, könyvek

2020.12.03. 17:28

Sikeresen zárult a kormányhivatali dolgozók jótékonysági akciója

Többek között a nehéz sorsú családok számára is gyűjtöttek.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

November utolsó hete Európa-szerte a hulladékcsökkentés jegyében telik: számos állami és magáncég szervez önkéntes programokat a hulladékkezeléssel kapcsolatban, a környezettudatosság jegyében. A már 11 éve tartó kezdeményezéshez a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal ismét csatlakozott – tudatták hivatalos honlapjukon.

A tavalyi évben a kormányhivatalban dolgozók összefogásának köszönhetően az akció keretében több mint 250 könyv, valamint közel 400 kg ruha gyűlt össze, amiket a Családok Átmeneti Otthonának lakói nagy örömmel fogadtak.

Az elmúlt évi akció sikere is motiválta a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalt abban, hogy idén november 21-29. között ismét lehetőséget biztosítson a munkatársai számára, hogy a már használaton kívüli dolgaikat – a hulladéktelepre kerülésük helyett – összegyűjtse és jótékony céllal nehéz körülmények között élő családok számára juttassa el.

A ruhák gyűjtéséhez idén is a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. biztosította a használtruha-gyűjtő konténert, amit november 20-30. között a Megyeháza díszudvarán helyeztek el.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

A kormányhivatal a használt ruhák mellett könyv-, és játékadományokat is fogadott.

A kollégák összefogásának köszönhetően az összegyűjtött felajánlások mennyisége meghaladta a tavalyit: több száz könyv, és játék és csaknem 1000 kg ruha gyűlt össze, amiket még karácsony előtt megkaphatnak az átmeneti otthon lakói.

Emellett tovább folytatódott a használtelem-gyűjtő akció is: az elemeket a járásszékhelyeken működő kormányablakokban kihelyezett gyűjtődobozokban gyűjtötték.

A Hulladékcsökkentési Hét keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal az említett tevékenységek megszervezése mellett idén minden munkatársának postaládára kihelyezhető „Nem kérek szórólapot!” matricát készíttetett.

Az akcióval kapcsolatban további információk ezen a honlapon olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában