kormányzati támogatás

2020.12.26. 13:25

Papp László: az idei év bevételkiesésének jelentős részét kompenzálják

Az egyik érintett terület a közösségi közlekedés lehet, de a teljes felhasználásról még nem született döntés.

20201208 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Napló interjú Papp László, Debrecen polgármesterével a Polgármesteri Hivatalban.

Fotó: Napló-archív

Az elmúlt hetek jelentős részben a Kormány és az önkormányzatok válságkezelésben való szerepvállalásának vitájáról szóltak. Az ellenzéki vezetésű városok az önkormányzatiság végét vizionálják, amely egyébként távol áll a valóságtól, míg a kormánypárti városok a működés és a válságkezelés hatékony egyensúlyának a megteremtésére törekszenek – írja közösségi oldalán Papp László polgármester.

Hozzátette, ebben a helyzetben született a Kormány önkormányzatokat segítő „karácsonyi” döntése, melynek köszönhetően a települések jelentős része – politikai színezettől – függetlenül jelentős támogatásban részesül. A Kormány döntése értelmében több tízmilliárdos költségvetési forrást kapnak az érintett önkormányzatok. Debrecen esetében ez azt jelenti, hogy a 2020-as év bevételkiesésének egy jelentős része kompenzálva lesz. Ez a döntés azt jelenti, hogy a Kormány és az Önkormányzatok közötti értelmes párbeszédnek megvan az eredménye. A forrás teljes felhasználásáról még nem született döntés, de mint írja, úgy ítéli meg, hogy az egyik érintett terület lesz a közösségi közlekedés ez évi veszteségének finanszírozása.

Amint az a Magyar Közlönyben is megjelent, Debrecen 1,38 milliárd forintos támogatásra számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában