Sikeres évet zárnak

2020.12.06. 13:36

Öt dámot is leterítettek a csökmői vadászok az idei szezonban

Az eredményekről Nagy Tibor polgármester adott tájékoztatást, mivel a faluvezető egyúttal a vadásztársaság titkári pozícióját is betölti.

Fotó: Csökmői Sólyom Vadásztársaság

– Az október hónapot mindig izgatottan várják a helyi vadászok. Ugyanis a Csökmői Sólyom Vadásztársaság területén már évtizedek óta jelen van egy nagyvadfaj, a dám szarvas, aminek vadászidénye október elsején kezdődik – mondta Nagy Tibor. Aztán megtudtuk tőle, hogy ez az esztendő több tekintetben is rendkívüli volt a társaság életében. Az úgynevezett „dámos” területen tavasszal 300 hektár napraforgót vetett egy mezőgazdasági kft., és kérte a vadásztársaságot, hogy lehetőség szerint közösen tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a vadak által okozott káruk. Ennek megfelelően a társaság intézőbizottsága három gázágyú beszerzéséről, a vadriasztási ügyelet megszervezéséről és a szomszédos erdőterület folyamatos etetéséről határozott. A szezonban minden tagot háromszor osztottak be a napraforgótáblák őrzésére, így minden nap volt valaki a területen. Már a nyáron látszott, hogy az idén jó bikák elejtésére lesz esélyük. Ez be is igazolódott, hiszen október 15-ig öt dámot sikerült terítékre hozniuk.

– Ráadásul nem is akármilyen szarvasokat, hiszen közülük hármat aranyéremmel és kettőt ezüstéremmel jutalmaztak a bírálaton. A nem mindennapi trófeákat egy társasvadászattal egybekötött trófeamustrán nézhette meg a tagság – tájékoztatta lapunkat a vadásztársaság titkára.

Az nagyvadakat elejtő vadászok: Bereczka Sándor, Nagy Ferenc, Hidi Gyula, Nagy Lajos és Nagy Zoltán voltak.

B. Kiss Andrea

Borítókép: Nagy Ferenc és Nagy Lajos számára sikeresen zárult a vadászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában