fotókkal

2020.12.13. 14:04

Nyugdíjba vonult Vad Zsigmond, a nagytemplomi gyülekezet lelkipásztora

Harminc évig szolgált Debrecen legnagyobb gyülekezetében, vasárnap ünnepi istentiszteleten köszöntötték.

A Debreceni Református Nagytemplomban ugyan családias légkörben, de megtelt az imaterem advent harmadik vasárnapján, az újból nyilvánosan megrendezett istentiszteleten. A Teremtő előtti tisztelgés személyes térbe helyezését a Tiszántúli Református Egyházkerület javasolta, ahol a gyülekezet Vad Zsigmondot esperes-lelkipásztort köszöntötte nyugdíjba vonulása alkalmából.

– A legnagyobb sikereim abban rejlettek, amikor valakit megérintett az igehirdetés, majd pozitívan változtatta meg az életét.

„Hálás vagyok az elmúlt harminc évért, mindenért, amit kaptam, azért, hogy Istent szolgálhattam. Vannak emberek, akiknek széthullik az életük, mikor megfosztják őket a posztjuktól, én azonban csak az Úr gyermekének tartom magam.”

Szerettem volna az életem során többeket elvezetni Istenhez, és az ő lelke erejével többet tenni a gyülekezet életéért – mondta Vad Zsigmond.

Példamutató vezető

- A jó vezető alapvető feltétele egy közösség életében annak, hogy lélekben erősödni tudjanak, összetartsanak és értéket teremtsenek. A Debrecen-Nagytemplomi Református Gyülekezet az ország egyik legjelentősebb és – lélekszámát tekintve – legnagyobb közössége – emelte ki Papp László polgármester. – A gyülekezet által tanúsított magatartás és az elért eredmények is azt bizonyítják, hogy kiemelkedő vezetőjük volt a maguk mögött hagyott évtizedekben. Vad Zsigmond a nagytemplomi gyülekezetnek és a reformátusságnak egy célratörő és értékteremtő képviselője és vezetője volt – vélekedett.

Fotó: Molnár Péter

Papp László a beszéde végén átnyújtotta ajándékát az esperes-lelkipásztornak, a város nevében.

Megállás és visszatekintés

Vad Zsigmond harminc évvel ezelőtt érkezett a cívisvárosba családjával, és csatlakozott a Nagytemplom gyülekezetéhez. – A mai vasárnapi hálaadásunk mellett jelen van a búcsúzás is, hiszen esperes úr a 2020-as év végén nyugdíjba vonul, így azt gondoltuk, a harmadik gyertyagyújtás a legalkalmasabb a megállásra és a visszatekintésre – mondta Oláh István lelkipásztor.

Fotó: Molnár Péter

– Tizenöt éve szolgálok Vad Zsigmond mellett, akitől rengeteget tanulhattunk az évek alatt. Vezetőként tanított minket az elhivatottságra, az alázatra és a türelemre. Szolgálatának középpontjában mindig a növekedés állt, mely jellemző volt a tevékenységeinek minden területére – tette hozzá.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában