Közösségi közlekedés

2020.12.21. 13:10

Négy új környezetbarát és kényelmes autóbusz szolgálja a debreceni utasokat

Két midi és két elővárosi autóbusszal gazdagodik a közösségi közlekedés Debrecenben.

Fotó: Kiss Annamarie

– Egy fejlődő városban nagyon fontos, hogy a közösségi közlekedés is lépést tartson a város dinamikájával. Éppen ezért fogalmazódott meg bennünk a szándék, hogy használjunk ki minden olyan lehetőséget, amely a közösségi közlekedés gépjárműállományának megújítását mozdítja elő – mondta Papp László, Debrecen polgármestere a Salétrom utcai villamos remíz előtti területen tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Papp László, Debrecen polgármestere | Fotó: Kiss Annamarie

A városvezető hangsúlyozta: a Debrecen 2030 program számos közlekedésfejlesztési elemet tartalmaz, ezek között szerepel az új autóbuszok beszerzésére vonatkozó szándék, villamosvonalak fejlesztése, valamint a 3-as villamosvonal kialakítása a következő években. A hétfőn átadott autóbuszok Euro 6-os motorral felszereltek, vagyis megfelelnek a legmagasabb környezetvédelmi kritériumoknak is. Jelenleg három járművet adtak át, a negyedik tavasszal érkezik. Emellett három ún. okosmegállítót is kialakítanak majd, melyek lehetővé teszik az elektronikus jegyrendszer használatát. Elhangzott, 2021-től indul majd az időalapú jegyvásárlás lehetősége is, mely a közösségi közlekedési fejlesztések fontos része. Szintén ebben az évben tizenkét elektromos autóbusz beszerzését indítják el, melyek a tervek szerint 2022-től forgalomba állhatnak.

Az elővárosi autóbuszok Ondód, Kis- és Nagymacs, illetve Haláp felé közlekednek majd, ezeken összesen 85 férőhelyet alakítottak ki. A kisebb, midi autóbuszok pedig például a Szepesre közlekedőknek jelentenek majd kényelmes megoldást. A projekt a román-magyar együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában