Közlekedés

2020.12.16. 14:39

Minden, amit az időalapú mobiljegyről tudni kell

Az első érvényesítéstől számítva egy óra hosszáig használható utazásra, és korlátlan számú átszállási lehetőséget biztosít.

2020.01.20. Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Illusztráció DKV buszok közlekedéséről.

Fotó: Napló-archív

A mobil vonaljegyhez hasonlóan, az időalapú, egyórás mobiljegyet is a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációján keresztül lehet megvásárolni és felhasználni. Az alkalmazással megvásárolt mobiljegyet felszállás előtt a járműveken elhelyezett QR-kód segítségével kell érvényesíteni.

Fontos információ, hogy az egyórás mobiljegyet minden átszálláskor érvényesíteni kell az adott járművön (busz, troli, villamos) található QR-kóddal. Amennyiben ez nem történik meg, az pótdíjazást von maga után.

Az egyórás mobiljegy a vásárlástól számított hat hónapig használható fel vagy váltható vissza a mobil alkalmazáson keresztül. A vásárlástól számított hat hónapon túl nem használható fel utazásra és vissza sem lehet váltani – tájékoztatott a részletekről a DKV Zrt.

Az egyórás mobiljegy használatakor az utas köteles gondoskodni arról, hogy az utazás ideje alatt folyamatos adatkapcsolattal működő, megjelenítésre alkalmas, bekapcsolt készülékkel rendelkezzen. Az ellenőr kérésére a mobil alkalmazáson kell felmutatni az érvényesített jegyhez tartozó kódot, amelyet az ellenőr a készülékével ellenőrzéskor beolvas. Az érvényesített egyórás mobiljegy másra át nem ruházható – tette hozzá közleményében a közlekedési társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában