Advent

2020.12.17. 14:43

Lelkes kis kezek munkálkodtak Nyíracsádon

Ajándéknaptárt, fenyőfadíszt és mézeskalácsot készítettek az óvodások.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A település Akácliget Óvodájában a Kovácsné Csik Ágnes vezette hagyományápoló munkaközösség év végi programsorozata természetesen az adventi időszak köré csoportosult. Heteken át énekeltek, mondókáztak, karácsonyi mesét hallgattak a gyerekek, de a kreatív foglalkozásokon jutott idő fenyődísz és egy kis maguk alkotta ajándék készítésére is, amit természetesen hazavihettek az ovisok. Az ajándékkészítés mellett egy délelőttre konyhatündérek bőrébe bújt valamennyi csoport, hogy megsüthessék, majd jóízűen elfogyaszthassák a karácsonyi mézeskalácsot.

Szorgos kis kezek nyújtották, majd szaggatták a karácsonyi mézest | Fotó: Akácliget Óvoda magánarchívuma

Játék közben fejlődtek

– Munka közben karácsonyi dalokat hallgattunk, amivel szeretetteljes légkört sikerült kialakítani, a gyerekek apró kis szorgos kezekkel gyúrhatták, nyújthatták és szaggathatták a tésztát. A különböző formájú mézeskalácsokat kedvük szerint díszítették tojásfehérjével vagy cukorkákkal – magyarázta Bálega Nikolett óvodapedagógus, aki Oroszné Boros Marianna mellett segíti a Maci csoport munkáját.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Az óvó nénik elmondták, hogy a mézeskalács készítéséhez hasonló kreatív feladatok nemcsak motiválóan hatnak a gyermekek alkotókedvére, de kitartásra, türelemre is ösztönzi őket, miközben fejlődhet fantáziájuk, kreativitásuk, szem-kéz koordinációjuk és finommotoros mozgásuk is.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A Süni csoportosok ajándék naptárt készítettek karácsonyra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában